maanantai 14. syyskuuta 2009

Vali vali vali..

Joo, mä tiedän, että pitäis olla kiitollinen siitä, että jaksoin viikonloppuna siellä kurssilla. Olihan se selvää jo etukäteen, että huvilla on hintansa. Nyt sitä laskua maksetaan. Ruoka pyrkii ulos molemmista päistä. Isommat nivelet tuntuvat siltä kuin hillerilauma kiskoisi jänteitä irti ja yön aikana joku on selvästi käynyt pieksemässä mut pesäpallomailalla. Sjögrenin syndrooma ja fibromyalgia on perseestä.

Mies pakkasi peräkärryllisen tavaraa ja lähti taas viikoksi töihin. Sääliksi käy sitäkin reppanaa. Hirveästi töitä, eikä vieläkään tietoa siitä, koska päästään oman katon alle. Mukavienkin ihmisten nurkissa nukkuminen viikkokausia yhteen menoon käy rasitukseksi kaikilla osapuolille.

Onneksi vielä ei sentään ole pakkasta ja tiet jäässä. Taas pitäisi selvitä koirien kanssa loppuviikkoon. Hieman hankalaa se nyt on , kun käveleminen sattuu ihan tolkuttomasti. Pahoin pelkään, että toisessa lonkassa on nivelpussin tulehdus tulollaan.

Monessa blogissa ja keskustelupalstoilla on tänään päivitelty Kaari Utrion mielipidettä, jonka mukaan yli seitsenkymppisille olisi aiheellista ryhtyä jakamaan itsemurhapillereitä. Se olisi kuulemma yhteiskunnan kannalta edullinen tapa päästä eroon kasvavasta vanhusväestöstä ja ainakin inhimillisempi konsti hoitaa ongelma, kuin huonokuntoisten potilaiden makuuttaminen märissä vaipoissa sairaalan vuodeosastoilla.

Ihan ensimmäisenä en lähde Utrion ehdotusta kansanäänestyksessä kannattamaan, mutta jos semmoinen mahdollisuus joskus tarjotaan, saatan hyvinkin tukkia jonoon, syntymävuoden osalta hieman korjaillut henkkarit taskussa, pilleriä pyytelemään. Tänään olis just semmoinen päivä.

6 kommenttia:

Leen@ kirjoitti...

Fibromyalgia ja Sjögrenin syndroma on sieltä mistä sanotkin ja bursitis lonkassa ihan sitä samaa sarjaa. Sitkeä sissi olet!

Minun sairastarinani alkoi fibrosta ja viime talvena epäilin vahvasti Sjögreniä, mutta oireitten takaa löytyi jotain muuta. Lonkan bursakin on ollut tulehtuneena. Särkylääkerepertuaari on hyvin hallussa nykyisen lääkärini ihmeeksi.

Onneksi niitä pillereitä ei ole laajemmin jaossa, voisi heikkona hetkenä tulla tosiaan houkutus.

Ofelia kirjoitti...

Heh, minäkin jo ehdin Kaaria päivitellä! Olisi pitänyt vielä lisätä, että maa olisi sitten täynnä muslimivanhuksia koska islamissa itsemurha on synti, mutta en muistanut ja enää en jaksa. Minä hyväksyn itsemurhan mutta en terveysviranomaisten pakottamana...

Millan kirjoitti...

Voi, sitä "muuta" vastaan tappeleminen vaatiikin sitten semmoista sisua, jota meikäläiseltä ei varmasti löytyisi. Joskus taudin hoito aiheuttaa yhtä pahalta tuntuvia oireita kuin tauti itse. Voimia vaan edelleen sinulle, Leena.

Pitääpäs sitten heti käydä kurkkaamassa, mitä kirjoitit, Ofelia :)

isopeikko kirjoitti...

Peikko sanoisi jotain mutta kaikkeen ei ole sanoja...

He.r.ne kirjoitti...

Ei mitään uutta
taivaankannen
alla.

Ennen vanhaa
vahukset, sairaat
vammaiset ja
muut tuottokyvyttömät
heitettiin kalliolta
rotkoon.

Nyt saisi
sentään
ystävällisen
unipillerin,
niinkuin Utrio
sen ilmaisi.

En ole tappamisen kannattaja,
enkä itsemurhien kannalla,
vaikka itsemurhakäsite on
venyvää lajia.

Sitähän tehdään lääketieteen,
alkoholin juomis-politiikan ja
syömisen nimissä, ihan
yleisesti.

Millan kirjoitti...

Eikä aina onneksi tarvitsekaan, Isopeikko. Sekin on jo paljon, että on..

Täyttä asiaa, Herne, eivätkä asiat useinkaan ole mustavalkoisia. Välittämisen ja sen puuttumisen sentään usein tunnistaa..