sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Pienet sammakot


Tämmöinen surkea näky odotti tänä aamuna koirien matolla, kun tulin alakertaan. Ikkunasta se tuskin on itsekseen hypännyt. Luulen, että kissat ovat sammakkoparan häkistään pyydystäneet ja kantaneet sisälle loppuun leikittäväksi. Ilkeät, pienet pörröpedot.

Itsellä on nyt juuri tuollainen loppuun leikitty, lintattu ja kuiviin puristettu olo. Sattuu samperisti ja voimat on vähissä. Huomenna (taas kerran) kuvittelemme pääsevämme viemään sinne uuteen kotiimme yhden muuttokuorman. Mitä tahansa voi kuitenkin sillä paikkakunnalla (ja ihan yleisemminkin maailmassa) tapahtua. Siitä olen viime aikoina taas saanut niin runsaasti muistutuksia, että ihan heti en voi sitä unohtaa...

Oletteko muuten sattuneet kuulemaan koskaan semmoisesta ihmisestä, joka tulee vaan töihin, vaikka työsuhde on päättynyt ja loukkaantuu syvästi, kun hänelle hienovaraisten vihjailujen jälkeen sanotaan suoraan, että kuule sopimus päättyi ja palkkahana sulkeutui jo jokin aika sitten. Koita nyt vaan keksiä jotain muuta tekemistä...?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

8 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Voi ei mitä sampille on käynyt! =D Olen suuri sammakkofani. Raasu...

Onko tuo töihin tuleva ihminen joku sanonta vai onko noin oikeasti joku tehnyt? Myönnän sivistymättömyyteni - en ole kuullut että joku haluaisi työpaikalle josta on jo eroon päässyt! ;-)

Kirlah kirjoitti...

En ole kyllä kuullut koskaan, että joku olisi töihin ängennyt väkisin, paitsi elokuvissa.
Mutta ilmeisesti hänen tapauksessaan työ aina kotiolot voittaa!

Millan kirjoitti...

Heh, Ofelia ja Kirlah. Outoa se minustakin on, mutta todellisuus on todellakin tarua ihmeellisempää :)

isopeikko kirjoitti...

Yksi setä kävi töissä vielä kymmenen vuotta sen jälkeen kun se oli laitettu väkisin eläkkeelle. Sen annettiin sitten olla ja sitä ruvettiin sanomaan emeritukseksi. Se oli siitä iloinen.

Millan kirjoitti...

Aika villiä, Isopeikko. Joskus sitkeys palkitaan:) Mahtoivatkohan maksaa emeritukselle palkkaa myös ja ottaa mukaan palavereihin...

Jussi kirjoitti...

Huvittava tilanne ja sitten taas toisaalta ei. Röyhkeys on piirre, jota inhoan yli kaiken.

Millan kirjoitti...

Juu, eipä kuulu röyhkeys minunkaan suosikkipiirteisiini , Jussi. Ihmisten motiiveja on toisinaan niin vaikeata arvailla..

Outi kirjoitti...

Meillä ei sammakkoja sentään ole näkynyt. Toivottavasti tästä eteenpäinkaan ei sellaisia ilmesty.

Mutta en ole kyllä kuullut tuollaisesta ihmisestä.