keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Aivopieruja ja vallankumousaikeita

Keskustelu Anna-lehden julkaisemasta kiesikauppiaan haastattelusta on vellonut mediassa jo niin monimuotoisena, että mitään uutta sanottavaa Krätyakalla ei aiheesta ole. Toteanpahan vaan olevani tämän jutun kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla.

Sen otsikossa varoitellaan, että Audipomon lailla ajattelevia voi olla enemmänkin. Krätyakan kokemuksen mukaan voivottelu on tässä asiassa aivan turhaa. Niitä nimittäin ON, ei pelkästään VOI olla. Ja miten tällaisten dinosaurusten kanssa sitten pitäisi yrittää tulla toimeen? Sitä sietäisi mielestäni miettiä vähän laajemmin ja perusteellisemminkin nyt, kun globalisaatio etenee ja monikulttuurisuus tuo mukanaan uusia haasteita näissäkin asioissa myös täällä kotinurkillamme - tahdommepa tai emme.

Tuossa jutussa pidän siitä, että siinä korostetaan lakien ja julkilausuttujen tavoiteohjelmien sitovuutta. Ihmiset ovat sukupuolisten mieltymystensä suhteen erilaisia, enkä näe siinä ongelmaa niin kauan kuin ihmiset leikkivät roolileikkejään yhteisestä sopimuksesta omien seiniensä sisällä. Julkisuus on kuitenkin eri juttu. Kun tasa-arvolait on säädetty ja useimmat yritykset julistavat tavoiteohjelmissaan pyrkivänsä kitkemään sukupuolista syrjintää, silloin ei lehtien palstoille pidä päästää ketään paukauttelemaan tuommoisia aivopieruja.

Krätyakkaa korpeaa, kun nykyään niin monia tahoja tuntuu vaivaavan tavaton takapajuisuuden ja suvaitsemattomuuden pelko. Mitä tahansa tulee sallia ja sulattaa. Yksilönvapaus ja sananvapaus tarkoittaa monille sitä, että mitä ja miten tahansa, muista välittämättä, pitää saada ilmaista.

Jälleen kerran Krätyakka painottaa sitä, että vaikka demokratia on sangen huono hallintomuoto, on se silti paras tähän mennessä kokeilluista. Jos siis lait on demokraattisen järjestyksen mukaan säädetty, niiden noudattamista tulisi myös yhteistoimin valvoa, kunnes niitä jälleen demokraattisesti katsotaan aiheellisiksi muuttaa.

Ja ihan tiedoksi vaan, että jos tähän maahan joskus tuommoinen kiesimäinen enemmistö valtaan äänestetään, muutan välittömästi mieleni demokratiasta, käynnistän väkivaltaisen vallankumouksen tai vähintäänkin muutan maasta jonnekin syrjemmälle sellaista hautomaan.

9 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Taidanpa olla samaa mieltä, että on muitakin Audi-miehen kaltaisia. Jaa, että miten tuollaisten kanssa pitäisi menetellä...? Kääntämällä sivua siitä pääsee eroon, miehestä ja asenteesta. Ei minunkaan huumorintajuni venynyt ymmärtämään Audi-miehen sutkauksia.

isopeikko kirjoitti...

Vallankulaus kuulostaa miälenkiintoiselta. Peikkokin haluaa. :)

tienpäällä kirjoitti...

Mihinkäs nyt unohtuikaan sananvapaus?
Jos kysytään jotain, kyllä silloin saa vastata rehellisesti.
Siitä vastauksesta vaan ei tartte kaikkien tykätä, eikä tuommoista miestä riesakseen ottaa.
Olisikohan noussut moista kohua, jos saman lausunnon olisi antanut Lada- tai Toyota-kauppias?
Tuskinpa...

Millan kirjoitti...

Sitä sananvapauttahan minä tässä justiinsa yritin kritisoida. Vaivauduitko lukemaan vai oliko jo vastaus valmiina?

tienpäällä kirjoitti...

Ei ollut vastaus valmiina.
Olen vain nähtävästi käsittänyt koko ikäni täydellisesti väärin käsitteen Sananvapaus kuvitellessani, että se tarkoittaa juuri sitä kuinka saa kysyttäessä vastata rehellisesti.
Miellyttää se vastaus sitten lukevia naisia tai ei.

Valehtelemaanko sen hra Kiesin olisi pitänyt ruveta? Sanoa että katsoo naisessa ensimmäiseksi silmiä vaiko mitä?? Olisiko tissit olleet parempi vastaus??

Nais- ja miesvaltaisilla aloilla työskennelleenä allekirjoitan täysin mielipiteet siltäkin osin.

Millan kirjoitti...

Minusta vastuu on lähinnä lehden päätoimittajalla siitä, mitä julkaisee.
Sitäpaitsi en nyt käsitä alkuunkaan, miten automerkki tähän asiaan liittyy:
Audi tai Toyota, miten ihmeessä se liittyy seksuaaliseen syrjintään ja tasa-arvokysymyksiin?

Celia kirjoitti...

Päätin sitten jatkaa aiheesta omassa blogissani. Minusta on surullista, että sukupuolista syrjintää pidetään ihan hyväksyttävänä ilmiönä - pojat on poikia - joopa joo.

Millan kirjoitti...

Ja minähän tulen sitä heti lukemaan :)

Millan kirjoitti...

Ai, niin ja Isopeikolle tarjoan heti ison kulauksen siitä valtaputelista, jos moiseen joskus käsiksi pääsen. Halauskin voi tulla kaupan päälle, ellei tupsuhäntä ajoissa karkuun kerkeä ;-)