lauantai 23. toukokuuta 2009

Vaalikoneella

Hiljattain näkyväksi lukijaksi ilmaantuneen Tillmanin (lämpimästi tervetuloa. On mukavaa, kun pääsee vastavisiiteille näppärästi kuvakkeesta) inspiroimana hakeuduin minäkin YLE:n vaalikoneelle. Sille toiselle en vaivautunut, kun se herra Tillmanin mielestäkään ei ollut kovin uskottava.

Ihan jo pelkäsin, että vajoan näissä vaaleissa nukkuvien puolueeseen, kun koko EU perusarvoineen herättää niin voimakasta vastenmielisyyttä, ettei kiinnostusta ole riittänyt edes vaalikeskusteluitten seuraamiseen.

Tottahan Krätyakalla silti mielipiteitä riittää ja ne ilmaistaan poikkeuksetta sillä varmuudella, mikä vain täydellinen asiantuntemattomuus antaa (jos ei tiedä ja aikoo silti sanoa jotain, kannattaa puhua niin, että edes itse uskoo. Sen olen oppinut sekä teatterihommissa, kirkossa että opettajana).

Konetta availlessa olin varautunut jo vaikka minkämoisiin hankaluuksiin, mutta ongelma ratkesi kertasessiolla (kolmellakymmenellä kysymyksellä). Ehdokas löytyi. Mielipiteiden yhteensopivuus 84%. Puolue oikea. Kaikkein suurin yllätys oli kuitenkin se, että ehdokas osoittautui mutkan kautta tutuksi monesta eri yhteydestä. Kansioissani on hänen artikkeleitaan ja sattuupa hän olemaan vielä erään ystäväni sukulainenkin. Eikä huono asia toki ole sekään, että hän on nainen.

Kiitos siis postauksesta Tillmanille ja näppärästä ehdokkaan arvontavälineestä YLE:lle. Jälleen on yksi EU-kriittinen kansalainen herätelty suorittamaan kansalaisvelvollisuutensa myös näissä äänestyksissä.

7 kommenttia:

Tillman kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksista .

Sinulle kävi sitten yhtä hyvin kuin minulle.

Näin eilen muuten yhden ehdokkaan ilmielävänä. En meinannut tuntea. Mainoksissa oleva kuva on otettu 15 kg aikaisemmin.

Millan kirjoitti...

Heh, markkinoinnin peruskikat ovat siis ainakin joillakin ehdokkailla hallussa ;-D

Niina kirjoitti...

Tämän perusteella taidan minäkin poiketa vaalikoneella.

Millan kirjoitti...

No, onpa hyvä, että sait inspiksen, ettei mene vaan pelkkiä ääliöitä sinne Brysseliinkin ;-)

Arjaanneli kirjoitti...

Täytynee testata. Oon vaan niin kyr..kypsynyt noihin politiikan tekijöihin, että saa olla aivan todellakin ässä, ennenkuin uskon mitään.
Samasta puusta ne on veistetty, vähän eri työkaluilla. Ärsyttää tänään kaikki. EU ja kaikki muutkin hömppä-hommelit.

Millan kirjoitti...

Ei kai kannatakaan uskoa, toivoa vaan :-)
Kyllä välillä saa kaikki ärsyttäääää..

vilukissi kirjoitti...

Täytyypä käydä kurkkaamassa! Mukavaa sunnuntain kulkua!