sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Unikkojen yö


Eilisen raitisilmamyrkytyksen jäljiltä nukutti pitkään. Aamulla, kun vilkaisin puutarhaan, kukkapenkissä odotti iloinen yllätys. Tusinan verran erilaisia unikoita oli aukaissut yön aikana kukintonsa.
Unikot ovat yksivuotisista kukista suosikkejani, koska niitä on niin monen värisiä ja mallisia ja myös nuput ja siemenkodat ovat kauniita. Siemenet myös maistuvat ja näyttävät hauskoilta sämpylöiden koristeena.

Onneksi näistä kukkasista saan myös siemenet mukaan uuteen kotiin. Ensi keväänä, jos elämä jatkuu, onkin sitten paljon puutarhatöitä tiedossa, kun kaikille mukana muuttaville kasveillekin pitää löytää uusi paikka ja sehän on pelkästään mukavaa..

3 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Tuollaiset eivät suostuneet kasvamaan peikon luona. Peikkoa harmitti, sillä punainen on kaunista.

Nelmi kirjoitti...

Onneksi nuo kauneudet voi ottaa muutokuormaan :)
Minäkin pidän kovasti unikoista. Tänä vuonna en niitä kylvänyt minnekään, usein mökille olen laittanut. Mieleni tekisi sellaista perenna unikkoa, olen nähnyt sellaisen vanhassa pihassa ja luultavasti se oli perenna, ainakin niin talon emäntä sanoi, tosin Koreasa kotoisin, niin en tiedä voiko tuohon tietoon täysin luottaa. Tuntisiko hän täkäläisen kasvillisuuden, sillä hän ei ollut sitä itse kasvattanut. Se oli paljon isompi kuin nuo joita tulee kylvämällä.
Kiitos käynnistäsi blogissani ja viestistäsi. Blogistasi en vain löytänyt s-posti osoitetta, kirjoittelisin lisää..
voit tietenkin lähettää tietosi Nelmimikumauku.net

Niina kirjoitti...

Voi miten ihania!