lauantai 18. heinäkuuta 2009

Paljasta pintaa ja pörinää

Nyt on se viikonloppu, jolloin joka vuosi toivon asuvani jossain muualla kuin täällä. Tätä kärsimystä ja (myötä)häpeää maistoin jo kouluikäisenä, kun pari vuotta asustelin tässä kylässä vastentahtoisesti, vanhempieni kuljettamana. Perinne on siis pitkä, joten kaikki muut tässä junttilassa eivät ilmeisestikään ole asiasta kanssani samaa mieltä.

Tänä viikonloppuna paikkakunnalla vietetään ties kuinka monennen kerran Sambacrosseja, tapahtumaa, jossa pääosassa ovat alastomat naiset, saastuttavat moottoriajoneuvot ja se viisasten juoma, joka turhan usein saa ihmiset käyttäytymään aivan älyttömästi.

Ei voi kuin ihmetellä, kuka neropatti on keksinyt yhdistää pienen pohjalaispaikkakunnan, latinalaisamerikkalaisen tanssin ja moottorinpäristelyn.. vai lieneekö siinä lopultakaan paljon kummastelemista. Huomattavan usein paljaat pyllyt ja hytkyvät tissit tuntuvat kiinnostavan samoja ihmisiä kuin pärrästely ja se päätön kaahaaminen, jota moottoriurheiluksikin kutsutaan.

Toinenkin nykyistä kotipaikkakuntaa koskeva närkästyksen aihe Krätyakalla on tänään mielessään. Kerrankin olisi mukaaa asua vähän isommassa kaupungissa. Olisi nimittäin kiva nähdä uusin, kauan odotettu, Potter-elokuva ihan tuoreeltaan. Täällä sitä pahimmillaan joutuu odottelemaan kuukausia.

Nuorempana, pahanilkisyyksissäni, vetosin hartaasti ilmojen haltijoihin, jotta ne lähettäisivät taivaalta juhlijoiden niskaan edes muutaman kiukkuisen kuuron ämmiä äkeet selässä. Joinakin vuosina näytti siltä, että toiveeni MELKEIN toteutui (tuli vettä ja rakeita, muttei ämmiä sentään). Nyt taidan tyytyä osaani ja pysytellä vain nöyrästi kaukana keskustasta verenpainettani nostattamasta.

7 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Ihan pimmee keksintö! Mut nyt mä tiiän missä te asutte!!! =) Vaikka oot Pohjanmaasta puhunut, silti oon sijoittanut teidät jostain syystä Kainuuseen liki Lappia... Oon luullut et oot vaan Pohjanmaalta kotoisin. En oo myöskään tiennyt missä kohtaa tuo paikkakunta on kartalla... Onko sambacrosseilta pitkä matka Poriin?

Millan kirjoitti...

Parisensataa kilometriä - muistaakseni. Puolison kanssa ensimmäinen yhteinen koti oli Harjavallassa, siellä Porin lähellä, mutta olen jo ehtinyt unohtaa kilometrimäärät, kun olemme asuneet niiiin monella paikkakunnalla, enkä nykyisin liiku missään :)

Rita A kirjoitti...

Kuulostaapa hmm... häiritsevältä. Olen lattaritanssien ihailija, itsekin salsaa tanssinut ja ihailen hispanokulttuuria ja espanjan kieltä. Mutta siis yhdistettynä pohjanmaalaisuuteen ja pärtsäröintiin!??

Teepä tilaa niin mennään yhdessä niiden miehesi virkkaamien vällyjen alle piiloon moisten menojen ajaksi :D

(Tai toisaalta, voisihan tuota täällä blogeissa päivitellä jos joku osuisi sinne tavallisen tai videokameran tai kanssa, heheh)

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa pittää olla, vaikka syvän märkänis!

Iisi

vilukissi kirjoitti...

Olen joskus itsekin ihmetellyt, miten tänne Pohjanmaalle on moiset eksyny...jokin syntyhistoria niilläkin samboilla kait on? Tule tänne päin 8-9.8 Vanhan Kirkon kupeelle 1700-luvun markkinoille!

Millan kirjoitti...

"Häiritsevä" on tismalleen sopiva ilmaisu. Voit vain kuvitella, miltä näyttää rivi paksuja maalaisukkoja ja akkoja kylän ainokaisen pääkadun varrella toljottamassa suu ammollaan puolialasti, kulkueessa vemputtavia tassijoita. Huoh.

Jep, jep. Karjalassapäin sen vielä ymmärtää... mutta ehkä tämän touhun onkin polkaissut täällä liikkeelle joku optimisti evakko ;-)

Tuommoinen tapahtuma kuulostaa jo paljon houkuttelevammalta, Vilukissi :-)

Aila kirjoitti...

Mua on kans vuosikausia tolkuttomasti kiusannut tuo sambaperinne, vaikkei koskaan ole tarvinnut paikan päälle eksyä kyseiseen aikaan. Mutta jokavuotiset kuvat ja hehkuttelut kunnallislehdessä etu- ja jälkikäteen riittävät tärsyttämään nokko. Pitäisikö uskaltaa kirjoittaa kunnallislehteen? Vaan ei se taitaisi hetkauttaa, kas kun tuonkin tapahtuman takana lienee myös rahanahneus, kakkien muiden syntisten himojen lisäksi.