keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kuivakka akka kaaoksessa

Vasta jouluaatonaattona (!) vaihdetut uudet vesikourut romahtivat toiselta puolelta taloa ja vääntyivät katolta putoavan lumen painosta. Pitäisi soittaa ne asentaneelle firmalle ja kysyä onko työllä mitään takuuta, mutta en uskalla.

Viime viikolla hajosi laturi meidän ykkösautosta. Eilen ei mennyt kakkonenkaan katsastuksesta läpi. Hieman on elämä nyt hankalaa, kun miehellä on työmatkaakin päivittäin sata kilometriä . Kaapissa odottaa tämän vuoden kuudes antibioottikuuri. Ei se tietenkään sieltä tehoa, mutta en uskalla aloittaa, kun ei vatsani ole toipunut vielä edellisistäkään.

Kuudella kissalla karvanlähtö. Piha on sohjoista kuravelliä, jota kolme pitkäkarvaista koiraa kantaa tassuissaan ja mahanaluskarvoissaan sisälle vähintään viisi kertaa päivässä. Pääsiäisenä on tulossa vieraita. Meinasin leipoa, mutta leivinpaperi on loppu, eikä ole sitä autoa jolla pääsisi kauppaan. Blogilistakin jumittaa. Suosikkilistani ei ole päivittynyt lainkaan eilisen jälkeen.

Eilen lääkärissä käytiin tutkimuksia läpi ja todettiin, että olen kuivakka akka. Ei erity sylkeä, eikä kyyneleitä. Iho kuivuu ja pientä kuumetta on kaiken aikaa. Vielä pari testiä ja sitten on listalla taas uusi reumadiagnoosi: Sjögrenin syndrooma, joka muuten lisää imusolmukesyövän riskin 44 kertaiseksi. Sydän sentään toimii tällä hetkellä kohtalaisesti. Rasitusta se ei kuitenkaan kestä. Pienikin puuhastelu hengästyttää.

Ihme kyllä tällä hetkellä ei edes ylettömästi potuta. Noiden edellä mainittujen pienempien harmien lisäksi on niin paljon muitakin, joita en nyt viitsi tässä luetella, kun ne liittyvät myös toisten asioihin. Kun kaaos on tarpeeksi massiivinen, olo on kuin myrskyn silmässä: tyyni.

Nyt taidan reteesti keittää kaffit. Otan sitten vaikka toisen protonipumpun salpaajapillerin varooksi, jos ei maha sumppia kestä. Sitten ryhdyn raivausoperaatioon ja teen minkä jaksan. Loput jää sitten yksinkertaisesti tekemättä. Näinhän se menee. Kyllä maailmaan sotkua mahtuu ja meikäläisen elämään.

14 kommenttia:

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Niistä ränniistä muuten soitat sille tällääjälle. Ei Suames ränniä saa niin ylähän laittaa, notta ne lumi tuaa tullesnansa alaha. Tua asennusvirhet on älyttömän suuri. Paree olis ollu ku nolis kipannu ne rännit sun nurmikolle, nottolis saanu ne siihen päin trampata lyttyhyn. Eisunkaa sollu se masentaja vaan teuvalaanen?

Millan kirjoitti...

Mistäa arvasit, jotta teuvalaanenhan se oli? :-)

Äijä kirjoitti...

Kyllä rännien asennuksella on ihan lakisääteinen takuu.

Kais teitte kaupat kuitin kanssa?

Millan kirjoitti...

Iliman muuta..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sentakia arvasin, ku ei viittiny räkänoukka mullen asentaa ränniänsä."Kyllä sä nua jollaki konstilla tuanne räställe ittekki saat." Niin sainki, eikoo lumet purotellu.

Arjaanneli kirjoitti...

Täs potku persaukselle:
Nappa nyt kuitenkin ne antibiootit!
Kurat, karvapallerot, leipomiset ja muut jumitukset ovat toissijaisia harmituksia.
Jos ei jo oo, vaikka luulenkin et on, vesikannu pöydälle....
Kuulostan ihan tädiltä, mutta sisälläni asuva hoitaja pukkaa pintaan :?

Millan kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta. Ilman sitä olisin tuskin saanut nyt asioita hoidettua. Soitin rännifirmaan ja apu tuli vielä samana päivänä (viimeksi piti odottaa kolme kuukautta!) ja myönsivät heti, että virhe oli heidän :-)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kulukooko muillaki ajatus klöntiin ku mulla? Mun ei tartte käsittääkkää erellistä viästiä, mitoot saanu.

Millan kirjoitti...

Jos meinaat tuota vesikannua, niin se liittynee siihen kuivumiseen ja Sjögrenin syndroomaan. Täs menöö ny kuule monta juonenkulukua rinnakkain: rännit, taurit,antibiootit, autonkattastukset ja muut riasat yhyres trusas ;-D

Arjaanneli kirjoitti...

Mie selvennän:
Kun en plondina ymmärrä ränneist mitään, keskityin Sjögreeniin. Itselläni selkärankareuma ja siksi tutuksi tullut tuo S.
Autoista ymmärrän jotakuinkin sen, että huoltoaseman poika auttaa, jos en saa konepeltiä auki:)
Ajatuksesi ei siis ollu klöntis.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Siinä Lellavan suaralla, parinsan meeterin pääs sivuuttekulemistiästä, on sellaanen firma, joka käsittää laturiista ja muista, eikoo mummiälestä nylykyri. Enny vaan muista sen nimiä.

vilukissi kirjoitti...

Liity Sjögrenin Syndrooma yhdistykseen tai soita edes, sieltä saat viimeisintä tietoa (toki lääkäriltäkin). Apteekissa myydään esim.karkkeja, jotka kostuttavat suuta.

Yhdistyksen toimisto sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 1, 60100 Seinäjoki. Se on avoinna ma - to klo 10 -14. Puhelin (06) 423 2014, fax (06) 417 7508, sähköposti ssyhdist(at)kolumbus.fi.

Millan kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Arjaanneli ja Vilukissi :-)

Millan kirjoitti...

Niin ja Äijänkäppyrälle kiitos myös :-) Laturi jo korjattiin, mutta vielä on pulmana reikä Nissanin takakotelossa. tarttis löytää kohtuuhintainen hitsaaja...