tiistai 7. huhtikuuta 2009

Itsehillintää pakastealtaalla

Eilen ruokakaupassa en voinut välttyä kuulemasta, kun isoääninen mies kailotti pakastealtaan äärellä "Ei nuatakaan uskalla enää syärä. Luannonsuajelijootteen tekosia ne lasinkappalehet on. Aivan varmasti. On ne sen verran hullua porukkaa, s....n kettuterroristit"

Pieni ja vihainen kettutyttö minussa pyrki vimmatusti esille ja ääneen, mutta onneksi vuodet ovat kasvattanet pinnalle tätä hmm.. suojaavaa kerrosta. Terävistä kannanotoista kun tuppaa tulemaan pistoja aina jonkun itsetuntoon, omatuntoon tai sieluun..Harkinta on paikallaan senkin suhteen, missä mielipiteensä tuo esille. Eipä olisi tainnut luonnonsuojelun asiaa edistää, jos olisin päätynyt nyrkkirysyyn sen äijänkörilään kanssa siinä pakastealtaan äärellä. Sellaistakin meinasi nimittän kerran kauan sitten tapahtua.

Itse olen myös sangen järkyttynyt myytäviin elintarvikkeisiin ilmaantuneista lasinsiruista. Jos ei ole kyse mystisestä vahingosta, ilman muuta on asialla pahasti häiriintynyt ihmisyksilö tai ryhmä. En kuitenkaan haluaisi uskoa, että vahingonteon takana olisi mikään aatteellinen ryhmittymä - varsinkaan sellainen, jonka ajamiin tavoitteisiin voisin itsekin liittyä.

Löytyvätpä syylliset sitten mistä tahansa, toivon hartaasti, että heidät tavoitetaan ja tämä hulluus loppuu, ennenkuin kukaan kärsii korvaamatonta vahinkoa. Maailmassa on vihaa, turvattomuutta, kipua ja kärsimysta jo aivan tarpeeksi. En ymmärrä, kuinka mitään hyvää voitaisiin edistää noin iljettävällä pahanteolla.

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Tämä kirjoituksesi sai minut pohtimaan noita aatteita, joita itse tuota Peruskiveä lukuun ottamatta karsastan kuin ruttoa.

Aatteet kun tuppaavat magneetin tavoin vetämään puoleensa juuri niitä aineksia, joilla elämän päätarkoitus on tehdä itsensä tunnetuksi. Vaikka sitten tekemällä jotain extriimin pahaa.

Ei sen puoleen, ei Peruskivenkään ympärillä ilmiö ole tuntematon. Siellä esiintyessään ilmiö on iljettävimmillään, seurauksena uskontojen uhri.

Nykyajan vääristynyt, mediakeskeinen ihmiskuva on saanut kuulemma nuorison haaveilemaan kuuluisuudesta väärällä tavalla. Se on olemassaolon ehto! On saatava se oma hetkensä pinnalla.

Miten tämä liittyy lasinsirpaleisiin ruuassa?

No, joku saa sen hetkensä. Ja jos tekijöitä on useampia, niin ei voi sanoa muuta kuin että sakissa tyhmyys tiivistyy.

Grrrr!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jos on muka klasia evähis mitä sitte. Kyllä jakahitten suu ne sihivittöö. Kauheeta puheenaiheeta saarahan aikahan milloon mistäki. Ja sun kuulemas perustehella sen S -markinki vanaha äijä on jo täyres vouhkas. Joskus tuli panaanikuarmis kärmehiä. Mutta vouhkan aihet olis ollu se ku Suamehen hukkakaura seilas. Siiton ollu oikiaa haittaa ja palio raham menua.

Arjaanneli kirjoitti...

Kettuja ja muita vaarallisia petoja voi aina syyttää kun ei muutakaan keksi. Nehän ihan kaikenaikaa suunnittelee ihmisten päänmenoksi vaikka mitä!
Sudet varsinkin! Popsivat ihmislapsia alku-väli- ja iltapalaksi. Karhut syö loput.
Ketuille ei sitte jääny mitään, ja ajattelivat kiusallaan tunkea klasia pakasteisiin.
Minä oisin saattanu posauttaa sitä hemmoa vaikka pakastekalkkunalla päähän... ihan vaan oho-hupsista-tyyliin!