sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Liberaali porsastelija

Mistä näitä tutkimuksia oikein pursuaa. Tiede-lehdestä oli nyt poimittu pätkä, jossa väitetään, että ne, joita herkemmin inhottaa lima, sotku ja muut öklötykset päätyvät helpommin myös polittisesti konsevatiiveiksi.

Tässä koko pätkä. Kopioin sen, kun se on niin lyhyt ja nauran toistaiseksi olemattomiin partoihini. Ainakaan Krätyakassa ei siis synnynnäistä konservatiiviainesta paljon ole, sen verran sikamaisessa kunnossa on huusholli useimmiten, eikä kissankakka kantapäässä ole mitenkään harvinainen löydös useamman hiekkalaatikolla kävijän talossa....Suomalaiset taitavat siis olla aika siistiä ja bakteerikammoista kansaa, mikäli jotain voi hallituksemme koostumuksesta päätellä. Saa nähdä onko tuuli yhtään näissä EU-vaaleissa kääntynyt.06.06.2009
Kuva: Wikimedia Commons
Konservatiivia inhottaa herkästi
Kavahdatko verta? Ällöttääkö lima? Inhoatko ötököitä? Jos vastauksesi on kyllä, olet poliittisilta mielipiteiltäsi todennäköisemmin konservatiivi kuin liberaali, väittävät yhdysvaltalaistutkijat.

Inhoherkkyyden kytkös poliittisiin näkemyksiin kävi ilmi, kun David Pizarro Cornellin yliopistosta kartoitti 181 aikuisen mielipiteitä sekä reaktioita asioihin, jotka aiheuttavat monille kuvotusta.

Tarkempaan seulaan poimittiin vielä 91 opiskelijaa, joilta tentattiin näkemyksiä homoista, abortista, aseiden hallussapidosta, ammattiliitoista ja veroista. Ilmeni, että inhoherkät vastustivat muita todennäköisemmin erityisesti homoliittoja ja abortteja.

Pizarron mukaan inhon ja mielipiteiden yhteys saattaa selittää vahvoja eroja ihmisten moraalisissa arvoissa, ja se voi tarjota väylän myös näkemysten muuttamiseen.

"Näyttää siltä, että tunne, erityisesti inho, voi vaikuttaa moraalisiin tulkintoihimme. Tällä on traagisia seurauksia, mikäli joitakin ihmisiä syrjitään vain sen vuoksi, että jotkut toiset pitävät heidän ominaisuuksiaan inhottavina", Pizarro toteaa yliopistonsa tiedotteessa.

3 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Suhtaudun sallivasti kaikkeen muuhun jutussa mainittuun, paitsi aseiden hallussapitoon. Silti inhoan likaa, eritteitä ja sotkua. Mitähän siihen sanoisivat "tutkijat"!

Joopa joo, oikeasti tämä on ihan nolo tutkimus. Näitä mukatutkimuksia tosiaankin syntyy kuin sieniä sateella jossakin päin maailmaa. Amerikassahan on käytännöllisesti katsoen kaksipuoluejärjestelmä, jossa liberaaleimmatkin vaikuttavat aika konservatiivisilta suomalaiseen yleiseen katsantokantaan verrattuna. Amerikkalaisten mielestä me pohjoismaalaiset olemme luokiteltavissa kommunisteiksi, koska haluamme rahoittaa esimerkiksi koulutuksen ja terveydenhoitomme verorahoilla.

Millan kirjoitti...

Nimenomaan nolona minäkin tuommoista tutkimusta pidän, Celia :-)

Pohojan Akka kirjoitti...

Pitää paikkaansa ainakin minun kohdallani: inhoan verta (vaikka luovuttaminen ei pelota yhtään eikä tee pahaa), ötököitä, limaisia juttuja jne. Olen ehkä konservatiivi, mutta myös piiloanarkisti, -kommari ja -vihreä... Revi siitä sitten, tutkija! Tästä tulikin mieleen, että pitää lähteä luovuttamaan verta.