torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannuskukkia

Patistin pyykkikoneen ja astianpesukoneen hommiin ja karkasin taas hetkeksi hauskanpitoon. Kävin sohimassa kameralla kaikenlaista, mitä takapihalta löytyy. Itsekin jouduin attentaatin kohteeksi. Paarmaryökäleet ovat heränneet ja ehtivät haukata useammankin suullisen ennenkuin tuskastuin ja pakenin vertavuotavana takaisin sisätiloihin. Voinemme vetää tästä johtopäätöksen, että siivous ahdistaa silti vähemmän kuin purevat hyönteiset.

Unkarinsyreeni kukkii. Itse kasvattamani samettikukat ovat tänä vuonna aika surkeita ruppanoita, mutta paras kukkapenkki tähän aikaan vuodesta meillä onkin aina täpötäynnä kurjenpolvia rehottava rinne. Sitten, kun ne ovat ehtineet siementää, ne niitetään jotta seassa kasvavat herukkapensaat saavat loppukesän ajan marjoilleen aurinkoa.

Yhtä lukuunottamatta kaikki itsekasvatetut kesäkurpitsan taimet paleltuivat alkukesän yöpakkasissa. Pakko oli hakea taimistolta uudet. Eiköhän noista nyt jossain vaiheessa syötävääkin saada, vaikka lajike ei olekaan suursuosikkini pyöreä Tondo di Nizza, vaan se ihan tavallinen vihreä pitkulainen.

Aurinkoista, turvallista, iloista ja viihtyisää keskikesän juhlaa kaikille!

3 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Leppoisaa ja lämmintä juhannusta!

Celia kirjoitti...

Hyvää juhannusta!

isopeikko kirjoitti...

Peikoltakin terveiset. Kurpitsoja ei saa pitseriasta, eihän?