perjantai 28. elokuuta 2009

Taas on tänään

Aamu alkoi kusisesti. Joku kookkaammista nelijalkaisista oli järjestänyt hieman Lappajärveä pienemmän lätäkön keittiön lattialle, juuri kahvinkeittimen eteen. Kun sitten unenpöpperössä, vasta toinen silmä avoinna, suunnistin kohti kahvin tuoksua, juuri ennen maalia jalan alla lässähti ikävästi.

Ei siinä muuten mitään, mutta kun olin vuoteessa, ennen ylösnousua päättänyt, että tänään yritän välttää kaikkea negatiivisuutta, etsiä sisäistä tyyneyttä, välttää kipua tuottavia askareita ja yrittää parhaani mukaan nauttia elämästä, jotta jaksaisin ensi viikon, joka arvaukseni mukaan tulee olemaan kaikkine muuttohässäköineen helvetillinen...

Talokauppa ei ole virallisesti edistynyt yhtään, mutta muutamme silti - tai mies muuttaa kahden nuorimman koiran kanssa. Hänellä alkaa työt syyskuun ensimmäisenä. Minä, kissat ja vanhin koira jäämme tänne niin kauaksi, että lampaille, kukolle ja kanalle löytyy uusi koti tai maksullinen hoitopaikka.

Odotettavissa voi siis olla pitkäkin leiriytyminen kahteen eri huusholliin. Remonttia, muuttohommia ja siivousta on silti luvassa kahdessa talossa samaan aikaan. Kun säät näyttävät muuttuvan yhä syksyisemmiksi ja niiden myötä Krätyakka käy yhä kipeämmäksi, kärttyisämmäksi ja kankeammaksi, urakasta ei varmasti tule helppoa kenellekään.

Kahdessa osoitteessa asumisessa ei pitäisi olla mitään uutta ja ihmeellistä, sillä olemmehan me asuneet melkein yhdeksän vuotta avioliitostamme töiden ja opiskelujen takia eri paikkakunnilla. Niinä vuosina meillä vaan ei ollut tämmöistä laumaa hoidettavia, enkä minä vielä ollut tässä kunnossa.

Ennen omaan blogiin päätymistä tapaan aina lukea eilisen jälkeen päivittyneet suosikkiblogini. Hieman lohdutti kun Äijänkäppyrän sivuilta luin, että ikäviä asioita sattuu myös ahkerille ihmisille. Joillekin sataa peräti paskaa niskaan.

Päässä soi Jaakko Löytyn laulu, jossa sanotaan muun muassa: .."Taas on tänään, taas on tänään, vaikka huomista niin jo odotin".

13 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Nyt sinua koetellaan! Maailmankaikkeus testaa sinua, pystytkö kaikesta huolimatta välttämään negatiivisuutta. =)

Ei kai kannata etukäteen päättää että muutosta tulee helvetillinen? Toivotaan että "karjalle" löytyy hoitopaikka niin ei niistä tarvitsisi luopua.

Vuodatus taukoilee, onneksi bloggerin suosikkeja pystyy lukemaan! Kuivempaa ja aurinkoisempaa päivää!

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole häävi päivän alku, kun jo ennen aamukahvia toinen jalka on kusessa.
Loppupäivän on pakko olla parempi. Tai sitten se on niitä päiviä.

Iisi

Millan kirjoitti...

Älä edes pottuile mistään maailmankaikkeudesta ja positiivisuudesta, Ofelia ;-D Mä en usko sellaiseen alkuunkaan.

Negatiivisuutta yritän välttää siitä yksinkertaisesta syystä, että kiukutteluun kuluu enemmän energiaa kuin leppoisaan myötäilyyn :)

Juu, niitäkin On , Iisi :-)

Ofelia kirjoitti...

No en mää pottuile, mutta onhan maailmankaikkeus olemassa! Uskotko henkioppaisiin? Minä uskon välillä. Oletko koskaan saanut ennaltatietämisiä? Minä oon, ja maailmankaikkeudestahan ne tulee! Mä useimmiten yritän ottaa kaikki vaan haasteena, kykenenkö johonkin vai en (paitsi en työtä enää).

Minusta tuo yhteys päätöksesi ja kokemuksesi välillä oli vaan NIIN selkeä! =)

Millan kirjoitti...

En usko henkioppaisiin, enkä ole kokenut ennaltatietämisiä, Ofelia.

Siihen sen sijaan uskon vankasti, että ihminen näkee asiat niinkuin uskoo niiden olevan. Joskus omia uskomuksiaan on tietenkin hyvä ravistella, jotta oppisi hoksaamaan sellaistakin, mitä ei ole ennen osannut nähdä :)

Arjaanneli kirjoitti...

Voihan lirit!
Ei alkannu päiväs hyvin :(
Toivottavasti kahvi oli sentään sopivan vahvaa....
Syksysäiden aiheuttamiin kolotuksiin ei taida auttaa mikään.
Onko teidän tarkoitus ottaa ne kotkotukset vielä joskus sinne uuteen kotiin, vai miten tuo vaihtoehto "maksullinen hoitopaikka"?
Meillä on täällä saarella neljä pässiä hoitamassa maisemointia. Tehokkaasti syövät kaik maholliset. Kurttulehtiruusuista lähtien.
Toivottavasti lampaasi bääsevät johonkin mukavaan paikkaan!

Toivottavasti tää pissipäivä muuttuu paremmaksi jo heti huomenna!

Millan kirjoitti...

Ei meillä ole mahdollisuutta ottaa niitä enää kotiin, Arjaanneli, koska muutamme taajama-alueelle, missä tuommoisia eläimiä ei saa pitää ilman lupaa, eikä siellä ole niille tilojakaan. Onneksi lampaatkin ovat jo
uli 10 v vanhoja. En kyllä edes tiedä kuinka kauan ne voivat elää...

Me vaan emme ole ihmisiä, jotka ryhtyisimme lopettamaan perheenjäseniä pelkästään elämänmuutoksen vuoksi (eutanasia on sitten eri juttu).

Aikamoisia puutarhatuholaisia ne bäät tosiaan osaavat olla, mutta että kurttulehtiruusutkin! Meillä ovat keskittyneet lähinnä kasvimaan ja nuorien hedelmäpuiden tärvelemiseen ;-)

Ofelia kirjoitti...

Ihana tuo "lampaat bääsevät"! Hassu keksintö Arjaannelilta.

Niinhän se menee että sen näkee mitä haluaa nähdä. Ja minä seilaan laidasta laitaan näissä jutuissa. =D Tällä hetkellä lie menossa sitten se negatiivisten uskomusten ravistelu!

halla kirjoitti...

Minä ajattelin tänään aloittaa uuden positiivisemman elämän. Ennen aamukuutta lapseni kuitenkin juuttui kylpyhuoneeseen lukkojen taakse ja jouduin jättämään hänet sinne vielä, kun lähdin töihin, tosin vapauttajan kanssa, mutta siihen loppui minun positiivisuuteni. Ehkä sitten maanantaina?

Nelmi kirjoitti...

Siinähän tuli vastauksia kysymyksiini. toisenlaisia olisin toivonut, että asiat olisivat olleet jo järjestyksessä.
Voimia sinulle ihan kaikkeen :)

ps. jos lohduttaa meiltä löytyi eteisestä sitä itteään pökäle, kukaan ei onneksi tallonut!

vilukissi kirjoitti...

Oli heti aamusta kusiset oltavat! Ei varmaan auta ajatus siitä, että kun tarpeeksi pohjalla käy, niin sieltä on hyvä nousta!? Tätä lausetta viljelen usein itelleni, että aina siellä pohjassakin tulee pohja vastaan. (Pakko yrittää välillä uskoa muhunkin kuin vain itseensä. Huokaus.) Ei varmaan ole helppoa muuttaminen ... jos mulla olisi auto, niin tulisin auttamaan. Sokea auttaisi toista, mutta yhdessä saatais paljon aikaan. Kysypä palomiesyhdistystä apuun, uskoisin, että melkein joka paikkakunnalla on sellainen! Ja siivoukset jätät kivuttomille siivousalan ammattilaisille!

Millan kirjoitti...

Voi hurja, Halla! Ei varmasti mukava alku aamulle. Toivottavasti ei tullut traumoja tasi isoa laskua avusta kenellekään. Täytyy tulla blogiisi kurkkaamaan löytyisikö tarkempaa selostusta siitä kriisistä ;-)

Kiitos ystävällisistä ajatuksista ja sähköpostista, Nelmi. Ehkä ehdin tänään kirjoittaa takaisinpäinki. Eilinen kului tiiviisti muualla kuin koneen äärellä..

Tuo pohja-ajatus on kyllä kovin lohdullinen, Vilukissi ... paitsi, jos se onkin mutapohja ;-D

vilukissi kirjoitti...

Kyllä sieltä mutapohjastakin tulee kova pohja vastaan!