lauantai 8. elokuuta 2009

Syksyn (liikenne)merkit

Metsäpolulla puolison kuvattavaksi osui eilen tällainen lehti. Kuvaa ei ole mitenkään käsitelty . Lehti lojui siinä ties minkä sienitaudin koristamana juuri tuollaisena. Minä olen näkevinäni siinä aikuisen ja lapsen, jotka juoksevat kiireisinä käsi kädessä. Aikuisella on kädessään jotain. Voin hyvin kuvitella, että lasta ollaan viemässä kouluun tai päiväkotiin.

Meidän paikkakunnallamme järjestetään aina näin koulun alkua edeltävänä viikonloppuna syysmarkkinat. Tällä kertaa olen päättänyt jättää väliin ne hulinat. Yritän kai epätoivoisesti jarrutella syksyn tuloa. Olen niin toivonut, että saisin mukaani uuteen kotiin pienimmät hedelmäpuumme ja joitakin muita kasveja. Näillä näkymin muutto viipyy kuitenkin niin myöhäiseen syksyyn, ettei mitään enää kannata siirtää..

Tuo luonnon muovaama liikennemerkki minua nyt muistuttaa siitä, että pian liikenteessä liikkuu taas paljon pieniä ja isompia koululaisia. Kannattaa siis pitää aistit avoinna ja hillitä vauhtia niin pyöräillessä kuin autolla, jotta ei satu vahinkoja.

6 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Mutta niinhän siinä ON aikuinen ja lapsi! Hui miten jännä lehti ja terävä havainto!

Leen@ kirjoitti...

Se on myös kuin kanji-kirjoitusmerkki. Oivaltava kuva ja selitys. Itse katselin keltaisia lehtiä nurmikolla juuri tänään juuri tuolla "syksyn merkkejä" -fiiliksellä. Huomioväri keltainen ei jää piiloon. Syksy tulee, oletko valmis?

R Bonny kirjoitti...

Eikös joitakin kasveja voisi siirtää ruukkuihin ja sitten istuttaa uuteen paikkaan keväällä? Tai voisiko merkitä mitä haluaa viedä ja sopia, että ne tullaan hakemaan myöhemmin.

Minua jäi vuosiksi harmittamaan, että lähisukulaiselta lahjana saatu kamelia jäi muutossa entiselle pihalle. Kun muistimme asian, talon uudet omistajat olivat raivanneet pihan terassin tieltä ja heittäneet sen pois.

Millan kirjoitti...

Ne on jänniä juttuja, mit kukin missäkin hahmottaa, Ofelia ja Leena@. Mitä ne ovatkaan ne kanji-kirjoitusmerkit, Leen@. Olettaisin, että kiinaa, mutta tiedätkö niistä jotain muutakin?

Voi, tuota minäkin olen pähkäillyt Muukala ja joitakin kukkasia purkkiin jo siirtänytkin, mutta meillä on myös paljon nuoria luumupuita, joiden siirtäminen näin pohjoisessa ei taida sillä tavalla onnistua. Surullisinta onkin, jos käy niinkuin sinun kameliallesi, että uudet asukkaat eivät yhtään arvosta niitä, vaan tuhoavat sen, mikä itselle oli tärkeää..

isopeikko kirjoitti...

Harmi että niillä on kiire :) Ne saattavat pudota lehden reunan ylitse havunneulasrisukkoon.

Anu kirjoitti...

WOW! Näin kuvassa heti saman kuin sinäkin. Ihan nousi karvat pystyyn, kun tuollainen luonnon ihme löytyi juuri ennen koulujen alkua. Hhhhrr...