sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Maaliskuuko maata näyttää?

Luonto se vaan kiskoo talvipalttoota tiukemmin yllensä, vaikka maaliskuu on jo lopuillaan. Tämmöisestä akka ei tykkää yhtään. Yöllä oli tupruttanut niin paljon uutta lunta, ettei ulko-ovea meinannut saada auki ja lisää tulee parasta aikaa.

Kun syyskuusta asti on kippuroinut kipeine luineen ja lihaksineen ja kaipaillut takaisin kesän lämpöä, alkaa tässä vaiheessa jo pinna palaa. Kevättä peliin ja heti! Tahdon aurinkoa, vihreyttä ja tirpusille kunnon pesintäilmat.

Pari vuotta sitten kottaraiset tähän aikaan vuodesta jo rakensivat innokkaasti kotiaan tuohon kuvassa näkyvään puuhun. Nyt ei näy kuin nälkäisiä talitiaisia lintulaudalla. Koko ajan palelee ja joka paikkaa särkee. Taidan painua takaisin petiin lämpöisten kissojen sekaan. Herättäkää sitten, kun alkaa vihertää.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Kyllä se sieltä tulee, kesä. Vanha lumi on aina uuden surma! Ei sen puoleen, noi munkin laittamat huutomerkit on valetta, en mä oo pirtiällä päällä, en sitten yhtään.

WhySoSerious kirjoitti...

Minä oon kans ihan kyllästynyt kylmyyteen ja lumeen. Mun puolesta kesä vois olla aina. Ei kai se auta kun kääriytyä lopputalveksi huopiin ja niiskuttaa kesän ikävää!

Äijä kirjoitti...

Tätä kirjoittaessani Arska näytti juuri kasvonsa!
Minäkin odotan sitä aikaa, kun sandaaleja voi käyttää pääasiallisina jalkineinaan. Se aika on minulla päivälämpötilan ollessa yli 10 astetta. 15 astetta lämpimämmässä jätän sukatkin pois.

Millan kirjoitti...

Äijällä vissiin kiertää veri vikkelästi varpaissa :-)

Minunkin mielestä kesä vois olla aina, Why SoSerious. Viis kauniista ruskasta, kun vaan tarkenis!

Ehkä valo piristää meitä, Vilukissi. Nyt maanantaina täällä 50 kilsan päässä teiltä ainakin jo lupaavasti paistaa ja vesi liruu katolta.

Inkku kirjoitti...

Aurinko paistaa ja vesi räystäiltä tippuu tällä hetkellä. Lunta tuli täälläkin ykskaks parikymmentä senttiä :( Mut kyllä se siitä pian sulaapi poies, ainakin vappuun mennessä, EHKÄ ;)
Fortumilta sain halvemmalla sähkön, se nirppasähkö on ylikallista, tarjolla siellä on halvempaakin plaatua vaikka ei oo kylläkään luontoystävällistä. Mutta kelpaa meille kyllä, hinta ratkaisee tässä

isopeikko kirjoitti...

Olihan syksyllä pitkään märkää ja kosteeta korvaukseksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Palanut pinna sulattaa lunta.

Iisi