tiistai 6. tammikuuta 2009

Uskokoon ken tahtoo

Joulun jälkeen on ollut tukkoinen ja ylensyönyt olo. Masennukseni vaikuttaa näläntunteeseen siten, että kun olo on tarpeeksi huono, mikään ei maistu. Itse diagnostisoimassani keskivaikeassa vaiheessa sen sijaan syöpöttää ylenmäärin. Joulun alla oli sellainen aika.

Laihdutustuotteiden lisäksi ravintolisien myyjät markkinoivat nyt innokkaasti erilaisia puhdistuskuureja. Niistä osui kohdalle tänään tämmöinen juttu. Siis, että ihan normaali kasvisruoka ajaisi saman asian kuin kalliit, keinotekoiset valmisteet. Siinäpä kiusallinen väite luontaisvalmistekauppiaiden kannalta.

Tuntuu, että nykyään ihmiset suorastaan hinkuvat hukata rahansa toinen toistaan huikeampiin katteettomiin lupauksiin. Mitä kalliimpi valmiste, sitä tehokkaammalta se tuntuu jo ensi käyttökerrasta lähtien. Mitäs siitä, jos vähän näppyjä pukkaa ja vatsa menee sekaisin. Se on vaan osa elimistön luonnollista puhdistumisprosessia.

Plasebolla on uskomaton voima, eikä sitä pidä väheksyä. Itse olen aikoinani yrittänyt hoitaa itseäni niin luonnon yrteillä kuin koululääketieteen keinoinkin. Jostain olen joskus kuvitellut saavani apuakin. Melkein vuosi tuli kerran oltua äärimmäisen rajoitetulla dieetillä hiivan karkoittamiseksi elimistöstä. Joskus 90-luvullahan se (ns. hiivasyndrooma) oli kiistelty muotisairaus, jota koululääketiede ei koskaan tunnustanut, mutta vaihtoehtolääketiede piti syynä vaikka minkämoisille oireille.

Terveys on kallisarvoinen asia. Valitettavasti sitä ei vaan aina voi rahalla ostaa. Nykyään en itse enää ihmepillereitä napsi. Niin kauan kuin tuotteiden turvallisuus on kunnolla tutkittu ja kauppaa valvotaan, en silti näe mitään kovin pahaa siinä, että ihmiset tavoittelevat terveyttä ja hyvinvointia myös vaihtoehtolääketieteen ja luontaisvalmisteiden avulla.

Läheskään kaikkia salaisuuksia ihmiskehon toiminnasta ei nimittäin ole vielä selvitetty. Kasvien ja luontaishoitojen vaikutuksista puhumattakaan. Minua ne eivät enää houkuttele, mutta ihmiset tarvitsevat toivoa. Jos niistä jollekin hyvää oloa irtoaa ja kukkaro kestää, niin ei muuta kuin detox-kuurille ja vitamiineja popsimaan.

Ei kommentteja: