keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Ketään ei sanota irti

Pirkanmaan yrittäjät näyttävät positiivista esimerkkiä yhteisövastuusta ketään ei sanota irti -kampanjallaan.. Mielenkiintoista on se, että nimenomaan pienten ja keskisuurten yritysten omistajat ovat tehneet vastuullisen aloitteen. Pienyrittäjällä kun pelivaraa voi olla aika vähän. Jos rahantulo laman myötä hiljenee, harvan tilillä odottelee monen kuukauden vararahastot palkkoja varten. Viime laman aikoihin seurasin hyvinkin läheltä yrittäjiä, jotka luopuivat jopa omista tuloistaan, jotta saivat työntekijöittensä palkat pahimpina aikoina maksettua.

Pari päivää sitten uutisissa haastateltiin myös jotain osakkeenomistajien edusmiestä, joka puolestaan näytti suorastaan pyörittelevän silmiään, kun häneltä tiedusteltiin, eikö nyt olisi sopiva aika lamankesytystalkoitten nimissä osakkeenomistajien leikata osinkojaan. Sehän ei tietenkään tule kyseeseen. Ei ilmeisesti myöskään se, että esimerkiksi noilta suurilta metsäalan yrityksiltä, jotka nyt pistävät pihalle henkilöstöä tuhatmäärin, kyseltäisiin yhteiskunnan maksamien investointi- vienti- ynnä muiden tukien perään...

Hyvä silti, että edes jotkut yrittävät parhaansa ja välittävät muistakin kuin itsestään. En usko siihen, että ihmiset täällä saisivat ansionsa mukaan, mutta jospa ne, joita nyt autetaan, vuorostaan tilaisuuden tullen pistäisivät hyvän kiertämään. Pienistä, yksittäisistä muutoksista ne suuretkin liikkeet yleensä alkavat.

Ei kommentteja: