keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Oma apu paras apu

Ensin varoituksen sana: seuraa vihaista tekstiä ja karkeaa kieltä. Herkkäsieluiset suojelkoon itseään ja jättäköön lukematta.


Voi ....... sentään näitä nykyihmisiä. (En voi sanoa, että miehiä, koska idiotismi ei tosiaankaan ole miesten yksinoikeus). Tavanomaiseen tapaani olen parhaani mukaan pysytellyt uutispimennossa ja erityisen kaukana kuohuttavista aiheista, mutta tänään osui valitettavasti silmiin tämä.

Että joku vatipää voi ihan tosissaan mennä marisemaan kirjan verran seksin puutteestaan ja sitten löytyy vielä aimo joukko ymmärtäväisiä, kannustavia lähimmäisiä, jotka mediassa ja blogeissa ilmaisevat empatiaansa. Onhan se nyt kamalaa, ettei nuorelle miehelle pillua piisaa. Ihan siinä nousee oikeutettu viha koko naissukukuntaa kohtaan.

Kyseisellä herralla on peräti pokkaa ehdottaa, että 19-30 vuotiaille naisille voitaisiin määrätä asepalvelusta vastaava pakollinen palvelusaika bordelleissa tai muissa vastaavissa palvelulaitoksissa. Heti heräsi akan päässä ilkeä kysymys: Miksi juuri sen ikäisille? Eikö me vanhat, rumat ja läskit akatkin voitaisi osallistua niihin talkoisiin? Ai ei vai? Miksei??? Ei sillä, että olisin tukkimassa vapaaehtoiseksi. Kiinnostaisi vaan tietää.

Koko ajatus siitä, että seksi olisi ihmiselle elintärkeä tarve on ensinnäkin ihan täyttä puppua. Lajinsäilymisen kannalta se tietenkin on jossain muodossa välttämätöntä, mutta yhdenkään ihmisyksilön ei tiedetä vielä seksin puutteeseen kuolleen - typeryyteen sen sijaan aika monenkin.

Ei ole pitkäkään siitä, kun seksin ajateltiin ihan yleisesti kuuluvan pelkästään avioliittoon , palvelevan ensisijaisesti lisääntymistarkoitusta ja tuottavan nautintoa lähinnä miehille. Vielä 1800-luvullakaan ei kaikkialla uskottu naisilla seksuaalisia haluja olevankaan, eikä ainakaan mitään oikeutta niiden tyydyttämiseen. Siihen tosin ei uskota paikoin vieläkään. Silvotaanhan naisten sukuelimet eräissä kulttuureissa niin käyttökelvottomiksi, ettei jäljelle jää kuin kivulias reikä miehen ja lasten tarpeita varten.

En siis ole lukenut tätä Hännikäisen kirjaa, enkä totisesti aio lukeakaan. Tuosta artikkelista sain kuitenkin sellaisen kuvan, että häntä huolettaa lähinnä miesten täyttymättömät tarpeet, ei niinkään naisten.

Akka on kuitenkin sitä mieltä, että puhutaanpa sitten miehistä tai naisista, ketään tai mitään elollista ei saa kohdella pelkästään oman tarpeen tyydytyksen välineenä. Jos semmoinen vaikutelma on joillekin baarien yöelämää seinäkukkasena tarkastelleille päässyt syntymään, niin neuvoisin tekemään pikaisen oikaisuliikkeen ja suuntaamaan tutkimusretkille myös muunlaisiin ympäristöihin.

Yleensä akka ei pidä näin kiivaita kannanottoja tarpeellisina, mutta nyt on kyse niin tärkeästä asiasta, että siitä on puhuttava suurilla kirjaimilla. Diskurssit tuottavat todellisuutta ja jos me nyt päästämme tämmöisen ajatusleikin valloilleen, se saattaa hyvinkin pian muuttua pelottavan todeksi. En usko siihen, että provosoida saa, muttei provosoitua. Suunsa on aukaistava silloin, kun on asiaa. Eipähän tarvitse sitten jälkeenpäin nupista ja mussuttaa.

Akka on ainakin nyt kantanut kortensa kekoon tuomalla näkemyksensä ilmoille ja kaikille seksin puutteessa kärvisteleville, omasta surkeudestaan toisia syytteleville, antaisin nyt semmoisen neuvon, että oma apu on paras apu. Miespuolista sinkkuystävääni lainaten "seksi hoituu käden käänteessä". Kukaan muu ei ole vastuussa seksuaalisten tarpeittemme tyydyttämisestä, eikä meillä ole oikeutta mitään keneltäkään vaatia - ei edes avioliitossa. Ettäs tiedätte.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hear, hear! Olen erittäin samaa mieltä kanssasi!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa tekstiä, Akka! Vakavaa asiaa, mutta lopussa piti remahtaa ;-)

Aila

Anonyymi kirjoitti...

Pohdiskelin omaan tyyliini samaa asiaa tänään. Hyvä, että tuuletat kunnolla, tuo kävi minunkin mielessäni, että naiset vähemmän puutettaan itkeskelevät julkisesti. Toisaalta vaatii kyllä pokkaa mieheltä tulla esiin tämmöisen asian kanssa. TV-ykkösen Voimalassa toimittaja sai mielestäni laajemman näkökulman aiheeseen kuin lehtijutussa.

isopeikko kirjoitti...

Eikös sitä sanota että siitä puhe mistä puute, kait siitä voi kirjankin kirjottaa :)

Millan kirjoitti...

Ellinoora: kävin katsomassa ja näemmä aihetta voi coolistikin kommentoida ;-)

Isopeikko:Juu juu, mutta vois kyllä olla kirjoittamattakin .)

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä akan kanssa siitä, että toiselta ei saa vaatia mitään. Minkähän takia ei koskaan kuitenkaan ymmärretä, että eri ihmisillä on erilaiset tarpeet. Ihmiset vaahtoavat aina pelkästään niistä omista lähtökohdistaan. Voisiko joskus kuunnella muitakin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinvointiyhteiskunta auttaa pienemmissäkin puutteissa ja avustusjärjestöt paikkailevat aukkoja. Tasa-arvokeskustelu on keskittynyt pianoorakauppien, suviannesiimesten ja muiden porvarinaisten urakehityksen kehittämiseen. Kai syrjäytyneille miehille voi edes pientä empatiaa antaa, vaikkei muuta heruisikaan.

Millan kirjoitti...

Ei tipu empatiaa tältä akalta ei. Eikä seksi puute mitään syrjäytymistä ole. Aivan eri asia, jos puhuttaisiin kokonaisvaltaisemmista ihmissuhteista. Seksistä puhuttaessa tässä esillä olevassa Hännikäisdiskurssissa monet näyttävät tarkoittavan pelkkää masturboimista toisen keholla.