maanantai 16. helmikuuta 2009

Älä ole mitään mieltä -päivä


Viime päivinä akka on riekkunut siellä, täällä ja tuolla, naamakirjassa ja ihmisten blogeissa olemassa mahdottomasti ja kaikesta jotain mieltä. Anteeksi ihan näin yleisesti ja julkisesti, jos olen sanomisillani joitain loukannut.

Yleensä akka ei sanojaan paljon anteeksi pyytele, koska vaikka ei aina siltä vaikuta, ne ovat kyllä tarkasti harkittuja, vaikka niitä tuleekin paljon ja tiuhaan tahtiin. Joskus voi kuitenkin tahtomattaankin satuttaa, jos sanojen reunat ovat kovin teräviä.

Ylipäätään joillakin ihmisillä on tapana loukkaantua pelkästään siitäkin, jos joku on heille tärkeistä asioista eri mieltä tai ihan vaan olemassa - jos sattuu olemaan vääränmoinen. Akkakin pahastuu semmoisesta usein, vaikka tietää, ettei kannattaisi.

Sosiaalisuus ei oikein akalle passaa. Se on päivänselvä juttu. Jotkut eivät kertakaikkiaan vaan osaa olla laumassa ihmisiksi ja akka taitaa kuulua siihen joukkoon. Silloin olisi parasta pysyä piilossaan, kunnes kantti kestää kahnaukset tai käytöstavat kehittyvät.

Vetääkseen hieman henkeä ja tuulettaakseen aivojaan, akka pitää huomenna kaikissa blogeissaan ja blogiystävien kommenttilootissa henkilökohtaisen" Älä ole mitään mieltä" -päivän. Se voi tehdä kaikille osapuolille ihan hyvää.

Kevätaurinkoa pakkasen purevuudesta huolimatta...


10 kommenttia:

BamiellaJ kirjoitti...

Joskus saattaa olla hyvä pitää suuta soukemmalla, mutta kyllä minusta on kiva saada kommentteja blogiini. Niistä saa uutta näkökulmaa asioihin ja tietää, että joku on lukenut ja ajatellut asiaa, josta olen kirjoittanut. Itse olen aika varovainen kommentoimaan mitään.

titu kirjoitti...

Itse olen sitä mieltä, että on hyvä olla jotain mieltä -ja sanoa/kirjoittaa se. No, tietenkin jokin "roti" pitää olla.
Kun niitä, jotka eivät ole ainakaan ääneen mitään mieltä, tai jos ovat jotain mieltä, niin ovat sitä nurkan tai selän takana -on ihan riittämiin.

Minä sanon herkästi mitä olen mieltä, ja suoraan. Siksi välttämättä IRL en ole aina kaikkien mieleen. SO WHAT? Näin kirjoittaen ja kommentoiden taas jokin pieni suodatus on päällä -toistaiseksi.

Ollaan reilusti mieltä,
opetellaan sanomaan se jotenkin korrektisti. Krätistään vaan, jos siltä tuntuu :)

Äijä kirjoitti...

Mutta akka hyvä, eikös oikia pohojalaanen oo aina oikias, ja muut vääräs?

Ja kaikki on ihan hyvin niin kauan, kun kaikki sen myäntää?

Kirlah kirjoitti...

Ethän sinä pahalla ole kirjoittanut. Minä olen käsittänyt vahvat ilmauksesi vain keinoksi saada asialle pontta. Ihmiset osaavat harvoin kaivaa "krätinän" seasta sitä asian ydintä.

Ja kun lueskelin vanhoja juttujasi, taidatkin olla kotoisin jostain Pohjanmaalta kotoisin. Ilmankos juttusi tuntuvat niin kotoisilta ja selkeiltä. Ja ymmärrettäviltä:D

Millan kirjoitti...

Kiitos kaikille mukavista kommenteista.
Äijälle ja Kirlahille: juu Etelä-Pohojalaaseksi itseni tunnen, mutta kun on siunaantunut 1/4 rantaruottalaasta verenperintöä ja tapakasvatusta niin silloon tämä mun pohojalaanenkin puoleni ymmärtää joskus hävetä ;-)

Elegia kirjoitti...

Minulta tuollainen ei onnistuisi - siis olla olematta mitään mieltä. Tai enpä tiedä, jos oikein harjoittaisin itsehillintää. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea! Sopii minullekin. Siis huomenna pidän vastavanlaisen ÄLÄ OLE MITÄÄN MIELTÄ -päivän.

isopeikko kirjoitti...

Onkohan tuollaisessa päivässä mitään mieltä?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kylloot palio sukulaassialu. Pohojammaalla vissihin kakarat on ennen pistetty jollaki vintturaneulalla. Eiku kommenttia vain ruutuhun, notta rätinä käy. Mua on anaki ilahruttanu, ku oot jotaki sanonu johonku hölömöölyhini. Ja ny takaasi pitämän vessan rivasta kiinni kauhias horkas.

Millan kirjoitti...

Ei mennyt akallakaan ihan putkeen tämä kokeilu, Elegia ;-)

Raportoithan sitten, kuinka onnistui, Obeesia.

Peikko se osaa aina keksiä niin mielekkäitä kysymyksiä ;-)

Toivottavasti äijänkäppyrän olo pian paranoo ja ottehen hyyskän ovenkrivasta voi pian irroottaa..