keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Liikaa roinaa


Meillä on liikaa roinaa. Aivan ehdottomasti. Siivousta yritellessä sen väistämättä huomaa. Miten ihmeessä minusta on tullut tämmöinen hamsteri? Vaatteitakin kaapista löytyy kuutta eri kokoa. On nääs tullut kymmenen viime vuoden aikana muutettua olomuotoa useampaan kertaan, mutta tuskinpa tästä enää laihdun ja vaikka laihtuisinkin, niin mihin ihmeeseen tämänikäinen akka tarvitsee 27 tuuman nahkahousuja!? Ei mihinkään.

Siivotessa kamalin vaihe on se, kun homma on puolitiessä. Romppeet on levällään kuin Jokisen eväät. Ei osaa päättää, mitä heittää pois tai vie kierrätykseen. Pelottaa, ettei tavaroita enää millään saa tungettua takaisin sinne, mistä ne tuli valloilleen päästettyä. Pölyä on hirveästi. Kaduttaa, että aloitinkaan.

Vasta takan päällä on kunnon joulu. Sinne ripottelin pari päivää sitten tuommoisen sakin. Kissa tosin on jo muutamaan kertaan yrittänyt pihistää kuvaelman keskushenkilön. Olisi se noloa, jos pitäisi ilmoittaa: joulu on peruttu. Kissa söi Jeesuslapsen. Viime vuonna niin kävi meillä Marialle ja Joosefille, mutta sen seimiasetelman olinkin värkännyt huovutetuista hahmoista.

Ei kommentteja: