lauantai 27. joulukuuta 2008

Jo paukkuu

Jo pari viikkoa sitten mies meinasi saada osuman ilotulitusraketista kävellessään koirien kanssa pimeässä, maantiellä naapuritalon ohi. Joillakin on kalenteri tyystin hukassa ja ilmeisesti jotain korvien välistäkin, kun täysi-ikäiset pojankollit räjäyttelevät ihan päättömästi ja laittomasti viikkoja ennen vuoden vaihdetta. Parasta aikaakin pihalla paukkuu.

Tekisi mieli puuttua asiaan. Joskus aiemmin olisin sen ehkä tehnytkin. Nyt en kertakaikkiaan jaksa. En kestäisi avointa konfliktia ja sen jälkeistä vihanpitoa naapureitten kanssa hamaan hautaan saakka. Kestän mieluummin tämän - kuten kaiken sen muunkin, minkä samaiset naapurit jälkikasvuineen ovat viimeisten 15 vuoden aikana kyseenalaiseksi huviksemme järjestäneet (esim. aitauksesta karkuun päästetyt lampaat, seinään puhkotut reiät ja katsastamattomilla autoilla, kortitta, ylinopeutta ja säkkipimeässä ajovaloitta kaahailemalla aiheutetut vaaratilanteet).

Jossain päin on sentään ilotulitteiden suhteen järkiinnytty. Minun puolestani koko ympäristöä saastuttavan älyttömän paukuttelun saisi tyystin lopettaa. Vähintäänkin se pitäisi jotenkin keskittämällä minimoida ja vanhempien valvoa jälkikasvunsa toilailuja tarkemmin. Kuinkahan moni taas vuoden vaihteessa teloo silmänsä, kätensä tai aiheuttaa toisille korvaamatonta vahinkoa mokoman rahan taivaalle räiskyttelyn takia.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

pitääkö aina ensisijaisesti mennä ite mainitsemaan asiasta vai voiko poliisille ilmottaa suoraan niin ettei se naapuri sais koskaan tietää kuka on ilmottanu vai onko kyseessä alue, jossa ei oo liian montaa naapurivaihtoehtoa..?

Millan kirjoitti...

Mimnusta olisi reilumpaa ja ystävällisempää mennä ensin itse puhumaan, mutta kun nyt ei kestä kantti.
Sitäpaitsi poliisit eivät täällä ihan kaikkiin pikkujuttuihin taida ehtiä puuttua..