lauantai 1. marraskuuta 2008

Mullakin on addiktio

Olen ollut huomaavinani, että jokaisella vähänkin mediaseksikkäällä julkkiksella on nykyään jonkin sortin addiktio. Viina ja muut päihteet on vieneet monta lahjakasta taiteilijaa. Viinan lisäksi ainakin vääränlaiset naiset on tärvelleet jopa menestyksekkäitä poliittisia uria. Laulun en tiedä toistaiseksi ketään turmelleen, mutta mites olisi tämä nettiaddiktio?

Tämä akka ei ole julkkis, ei seksikäs, eikä laulakaan enää, vaikka joskus teki sitä ihan palkkatyönään. Addiktion se itsestään tänään kumminkin löysi. Nettiyhteys takkuili täällä jo eilen. Tänään se oli poikki tuntikausia kerrallaan, mutta palaili välillä pätkittäin kuin kiusallaan ja jopas akkaa ahisti.

Vähän väliä piti laukata katsomassa joko serveri antaisi itsestään elonmerkkejä. Pääseekö blogiiin? Onkohan tullut sähköpostia? Mitä maailmalla tapahtuu??? Mikä sitä vehjettä vaivaa!!??Vierotusoireet olivat ilmeiset, eikä häiriö ole kokonaan vieläkään poistunut. Yhteys pätkii ja on omituisen hidas.

Pistää miettimään, millaisten asioiden varaan tässä arkeaan rakentaa. Kuinka haavoittuvia ovat osaset, joista hyvinvointini rakentuu? Mihin tarpeeseen tämä koneella räpeltäminen meikäläisellä vastaa? Onko olemassaolon kokemukseni riippuvainen netissä havaituksi tulemisesta? Miksi ahdistaa, kun ei pääse katsomaan, mitä toisten blogeissa ja uutissivuilla tapahtuu? Entäs jos omaan blogiin on tullut viestejä, joihin ei pääse vastaamaan? Ettei vaan olisi pukkaamassa päälle nyt jokin solipsismin harha. Pientä pakkomielteisyyttä on ainakin havaittavissa.

Ei kommentteja: