perjantai 7. marraskuuta 2008

Kirkasvalolamppu

Viime syksynä se vekotin viimein tuli hankittua. Olihan sitä pitkään tuumattu ja käyttäjien kokemuksia kyselty. Meikäläinen kun ei ihan ensimmäisten joukossa uusiin hömpötyksiin hurahda. Nyt oli kuitenkin kaikki lääkkeet jo kokeiltu. Sivuvaikutukset tuli, apua ei. Depis vaivaa tietenkin ympäri vuoden, mutta kaamoksen koittaessa se on pahimmillaan. Kirkasvalolamppu siis hankittiin ja yllätys oli suuri: se nimittäin toimi.

Noin viikon kuluttua hoidon aloittamisesta yöunen laatu parani selvästi. Päivisin alkoi olla enemmän virtaa ja vähitellen alakulo, aloitekyvyttömyys ja voimattomuuskin hieman hellitti. Meikäläisellä ei kuitenkaan voi niin hyvä onni olla, että jokin toimisi ilman sivuvaikutuksia. Lisääntynyt aktiivisuus pisti liikkumaan. Liikunta aiheutti fibromyalgiaoireiden pahenemisen. Niskat jämähtivät jumiin. Tuli jännityspäänsärky ja lopulta joka valohoidon jälkeen ilmeinen migreenkohtaus näköhäiriöineen kaikkineen.

Puoli vuotta myöhemmin kävin silmälääkärissä ja sain kuulla tarvitsevani valolta suojaavat silmälasit, koska jostain silmäni osasta puuttuu lähes täysin suojaava pigmentti. Voi paska ja pannukakku! Tänä syksynä en ole lamppuani vielä uskaltanut esiin kaivaa . Kaamos painaa mieltä maan rakoon, mutta ajatus sisukalut nurin kääntävästä, ohimoissa jyskyttävästä migreenistä tuntuu silti vielä vastenmielisemmältä.

Netistä saa jo tilattua vaikka mitä. Tietäisköhän kukaan osoitetta, josta löytyis vanhoille akoille varaosia. Tää tarttis ainakin uuden pään ja ehkä pari muutakin paikkaa pitäis päivittää...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, google tietää ja sitä kautta tänne eksyin. hain tietoa kirkasvalolampun avuista kaamosmasennuksen hoitoon, ja sivusi tuli esiin. Ajattelin siis kysyä että milainen lamppu sinulla on?? Ajattelin siis kun on markkinoilla jos jonkinmoista, ja olisi kivaa ostaa kunnollinen kerralla eikä huonoa usein. :) Kiitoksia.

taru

Millan kirjoitti...

Minun vekottimeni on merkkiä Philips Energy Light HR3309 tai HR3308 (en muista tarkkaan, kun se on nyt lainassa). Kuten varmasti olet lukenut, on tärkeätä, että lamppu on tarpeeksi tehokas ja että sitä käyttää säännöllisesti ohjeiden mukaan. Minulla positiivinen vaikutus alkoi tasan viikon kuluttua ekasta "säteilytyksestä". Migreeni tuli vasta viikkojen päästä aloittamisesta ja siihenkin kuulemma taitaa olla syy omassa kehossani, ei lampussa. Onnea valon ja virkeyden metsästykseen ;-)