maanantai 12. tammikuuta 2009

Hehkulamput historiaan

Jestamandeeraa, millainen uutinen taas osui silmiin. EU aikoo ilmeisesti pikapuoliin kieltää sekä energiasyöpöt plasmatelevisiot että ihan tavalliset hehkulamput. Hehkulamppuja ei tässä huushollissa ole enää aikoihin näkynyt muualla kuin parissa harvemmin käytetyssä valaisimessa, joihin ei sopivia energiansäästölamppuja ole vielä löytynyt.

Se plasmatelevisiojuttu sen sijaan säikäytti, sillä mies osti minulle joululahjaksi uuden telkkarin, jossa tietääkseni on juuri plasmanäyttö. Litteä se tosin on ja tuossa jutussa sanotaan, ettei sellaisia oltaisi kieltämässä. Silti harmittaa, jos energiapihimpiäkin vaihtoehtoja olisi saatavilla, mutta emme vaan älynneet rauhassa tutkia asiaa.

Tuntuu, että nykyään kuluttaminen alkaa olla kokopäivähommaa. Jos kaikista hankkimistaan tuotteista tavallisella kauppareissullakin ryhtyy tutkimaan tuoteselosteet perusteellisesti ja pohtii asiaa sekä eettisyyden että terveellisyyden kannalta, hurahtaa hyllyjen välissä pian moninkertainen aika pikaisempiin kauppakäynteihin verrattuna. Toisaalta, kun asian kunkin tuotteen kohdalla kertaalleen perusteellisesti pohtii, ei kai sitä ihan joka käynnillä tarvitse uudelleen ruveta reflektoimaan... ja on se joskus ihan hyvä, että isoveli valvoo, kun ei kaikilla kuitenkaan oma järki ja viitseliäisyys riitä.Ei kommentteja: