torstai 1. lokakuuta 2009

Politiikan tositeevee

Sunnuntaisin olen nyt osunut katsomaan pari minuuttia jotain Big Brotheriin liittyvää ohjelmaa, koska sen jälkeen alkava sarja on ollut myöhässä. Koska katson tällä hetkellä hyvin vähän televisiota ja olen tietoisesti vältellyt seuraamasta mediassa vatkattua vaalirahasotkua, vaikutelma oli yllättävä, kun päässäni piuhat jotenkin iskivät oikosulkuun ja yhdistivät kolme "uutisaihetta": Vanhasen, Sinnemäen ja BB:n Ragnarin.

Satuin nimittäin näkemään semmoisen pätkän, jossa tämä hiukset silmillä kiemurteleva, pitkä, vaalea BB-nuorukainen vastasi juontajan kiusallisiin kysymyksiin useampaan kertaan "emmä muista", "emmä tiedä".

Vanhasella on tietääkseni viime aikoina myös esiintynyt jonkinlaista huonomuistisuutta. Sinnemäkeä en ole koskaan sen jälkeen voinut ottaa vakavasti, kun muutaman kerran eduskuntauransa alussa kuuntelin häntä haastateltavan ja melkein jokaisen vastauksensa hän aloitti sanoilla "Emmä tiedä..". Muistaakseni kyseessä oli peräti jokin vaalityön aikainen haastattelu ja ensimmäisenä tuli mieleeni, että kuka pöhkö nyt semmoista menee edes äänestämään, joka ei mitään tiedä. Ihan ihmetyttää, kuinka sellainen henkilö on keksinyt kansanedustajaksi pyrkiäkään. Kai siellä nyt jotain pitää tietää. Kuvittelisin, että joistain asioista mieluusti keskivertoa enemmän.

Tämä mediapaasto silloin tällöin kirkastaa kivasti omaa näkemystä. Masentavan selvästi Krätyakan silmissä näyttää nyt siltä, että viihde ja raskaamman kaliiberin journalismi lähestyvät kaiken aikaa toisiaan. Aina ei kesken ohjelman televisiota avatessaan ole helppo heti hoksata, onko tässä nyt menossa poliittinen satiiri, ajankohtaisohjelma, vai pätkä jotain visailua tai tositeeveetä, jonne on saatu julkisuusarvoaan kasvattelemaan pari poliitikkoa.

3 kommenttia:

Neria kirjoitti...

Minen edes käsitä milloin poliitikoista tuli julkkiksia? Jossain välissä niin on salakavalasti käynyt. Vai onko ne ollut aina, enkä mie vain ole huomannut? Haluaisin kovasti pitää kiinni siitä naiivista ajatuksestani, että kansanedustajat hoitaa meidän kaikkien asioita ja ministereillä on maan paras mielessä. Alkaa pelottaa liikaa aina kun näkee merkkejä siitä, ettei niin olekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla se emmätiedä-Sinnemäki peräti ministeri ja vihreiden kaikkitietävä johtaja.
Niinhän se formula-Räikkönenkin aina vastasi emmätiedä ja loppu oli tuulenviemää.
Emmätiedä - ihmiset eivät osaa enää jäsentää puhumisiaan.

Iisi

Elegia kirjoitti...

Onneksi en nähnyt Sinnemäen emmätiedä-esitystä. En kestä enää yhtään idioottia (anteeksi vain) eduskunnassa. On siellä varmaan ihan älykästäkin väkeä, mutta valitettavasti mielikuva muodostuu juuri esillä olevien myötä.

Katselin muuten keskiviikkona jotain eduskunnan istuntoa, jossa käsiteltiin mm. näitä vaaliraha-asioita. Oli melenkiintoista huomata, kuinka väki tasaisesti väheni kesken istunnon. Sillä lailla - kiire siihen toiseen virkaan vai muuten vain ei kiinnostanut?

Mutta juu, eihän sitä aina ehdi edustajan työtä tehdä, jos sattuu olemaan muitakin töitä jossain muussa instituutiossa! Pääasia, että palkka juoksee.

Ottamatta kantaa Vanhasta koskeviin syyröksiin, niin noin muuten koko äijä on alkanut ärsyttää vielä enemmän. Valikoiva muisti, kysymysten sivuuttaminen ja oudot oikut (tyyliin keskitynpä nyt Ylen syytökseen kokonaan enkä ota ollenkaan kantaa vaaliraha-asioihin jne. Outo metodi) sekä suoranainen valehtelu tympivät minua - olkoon kyseessä Vanhanen tai kuka tahansa.