maanantai 19. huhtikuuta 2010

Laulukilpailuista

Siitä huolimatta, että pidän musiikista ja uusista, raikkaista äänistä, olen jo kauan ollut sitä mieltä, että Suomen televisiosta tulee aivan liikaa kaikenmaailman Idolseja, Talentteja, Pop Starseja, X factoreita ja muita kykykilpailuja.

Viihdettä on nykyään maailma pullollaan, eikä sen laatu siitä ainakaan parane, että kaikki nuoret kyvyt pyritään jalostamaan samaan, mahdollisimman myyvään, kuosiin.

Tätä X factoria, joka nyt on meneillään, en ole seurannut millään lailla. Nyt kuitenkin osuin näkemään yhden jakson ja sen houkuttelemana etsin You Tubesta kaikki esitykset, mitä Samuli Taskiselta ja Elias Hämäläiseltä löysin. Kaksi hyvin erilaista esiintyjäpersoonaa. Molemmilla aivan huikea ääni.

Vaikka tuomareiden käytös ja koko ohjelmaformaatti sen yhden jakson perusteella vaikutti melkein luokattomalta, jäi päällimmäiseksi mieleen ajatus, että ehkä tuommoisen sonnankin tuottaminen kannattaa, jos seasta seuloutuu suuren yleisön tietouteen jotain näin kaunista:


7 kommenttia:

Feminem kirjoitti...

Tämä Elias on mielestäni kammottavinta antia. Tyypin laulaminen kuulostaa todella vaivaanloiselta. Meinasin vetää itseni jojoon kuunnellessani tätä hyvän biisin raiskausta. YÖK.

Millan kirjoitti...

No, sä et sitten tykkää. Sellasta sattuu. Sitten kannattaa kuunnella jotain muuta.

isopeikko kirjoitti...

Telkkari on kyllä aikamoinen vaikuttaja. Se on tehnyt lapsistakin amerikkalaisia...

Millan kirjoitti...

Tuo on kyllä niin totta, Isopeikko.

Aila kirjoitti...

Voi että Millan mä ihailen sinua, miten sinä jaksat vastata noin nätisti!
Siitäkin huolimatta, että blogissasi on tällainen varoitus:
Huom. Blogi ei ole erityisen kommenttiystävällinen, ellet satu olemaan kirjoittajan kanssa tismalleen samaa mieltä ;-)

Mä en ollut kuullut Eliasta, enkä sen puoleen Iiristäkään koskaan ennen, joten mulla ei ollut mitään odotusrasitteita. Saatoin kuitenkin aavistella musiikkimakuasi tuntien entisen kokemuksen perusteella, että Eliaksen äänessä voisi olla jotain rosoa... Se ristiriita pikkupojan ulkonäön ja kypsän miehen äänen välillä oli aika huima! Vähän samaa efektiä kuin taannoin Susanilla. Kiitos musavinkistä!
PS. Toivottavasti tämä mun kommenttini ei aiheuta mitään ikävyyksiä sinulle...

Millan kirjoitti...

Kyllähän puutteet luetun ymmärtämisessä joskus hieman hämmentävät, Aila, mutta eivät nämä musiikkimakuasiat ole niin suuria, että niistä viitsisin kiihtyä. Isommat ovat sitten eri juttu, niinkuin varmasti tiedät ;-D

ii kirjoitti...

Mä en ole jaksanut seurata näitä suomalaisia (musiikki)ohjelmia ollenkaan. Kiva ääni tolla tyypillä, mutta joo, ei oikein ulkonäkö mene mitenkään yksiin äänen kanssa :D Hassua. Mun puolesta enemmän kykyohjelmia ja vähemmän BB-tyylistä, hmm, sontaa...