maanantai 21. syyskuuta 2009

Elokuvamaanantain aiheena komedia


Elokuvamaanantain aiheena on tänään komedia. Koska huumori on vaikea laji, eikä Krätyakka ole erityisen hilpeäluontoinen täti, tämä haaste tuntui hankalalta. Jälleen kerran lähdin miettimään asiaa väärästä päästä: yritin nimittäin muistella komediaelokuvaa, josta mahdollisimman moni muukin saattaisi pitää. Koska nämä Jim Carrey ja Steve Martin -tyyppiset kassamagneetit saavat minut haukottelemaan, ajattelin, ettei minulla ole tästä aiheesta mitään kuranttia jaettavaa.

Päiväunilta herättyäni (ja verenvuodon sisuksista viimeinkin tyrehdyttyä) tulin kuitenkin toisiin aatoksiin ja päätin esitellä elokuvan, jonka kansiteksteissä kyllä lukee draama/komedia, vaikka sen käsittelemät aiheet ovat niin raskaita, että tuskin monikaan niitä komedian aineksiksi mieltää .

Krätyakan huumorintajuun tämä joka tapauksessa uppoaa kuin veitsi voihin. Pääosien esittäjäkaarti on vaikuttava (Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Hayden Christensen , Jena Malone & Mary Steenburgen) ja ohjaus mielestäni erinomainen. Ennen kaikkea tämä elokuva on mielestäni oivallinen esimerkki siitä, miten vakaviakin asioita voidaan kuvata huumorin kautta, eikä syvällisyyden ja viihdyttävyyden tarvitse sulkea pois toisiaan.

Elämää rakentamassa(2001) on siis mielestäni yksi parhaista koskaan katsomistani komediaelokuvista. Suosittelen lämpimästi.

6 kommenttia:

halo e kirjoitti...

Vaikka itse keksin nämä haasteet niin kyllä tämä löytäminen on tuskaa minullekin :)

En ole katsonut elokuvaa, mutta löysin sen trailerin taas juutuubista ja katsoin sen. Vaikuttaa sellaiselta että älykkäällä dialogilla on merkitystä hauskuuden kannalta.

Niin,on hauskuutta useampaa sorttia ,on esim. sellainen hyrisevä hiljainen nauru ja hillitön räkätys :D

Susanna Hietanen kirjoitti...

Lääkäriin siitä. HUS!

lämmöllä, Susanna

Millan kirjoitti...

Kiitos, kun linkitit tuon trailerin halo e. Enpä olisi itse hoksannut sitä tuubista etsiäkään:)

..ja kiitos ystävällisestä patistelusta Susanna. Kyllä minä lopulta vääntäydyin sinne lääkäriin ja sain hyvää hoitoa, eli vahvistuksen itse tekemälleni diagnoosille. Huomenna vielä labraan tarkistamaan tartteeko jo tankata punasoluja.

Niina kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Olen laiska menemään elokuviin ja siksi katselen ne mieluummin dvd:ltä.

Piia Emilia kirjoitti...

Minä pidin tästä myös, jopa niin paljon, että olen jaksanut katsella sen aina kun se on telkkarista tullut. En kyllä olisi mieltänyt komediaksi, ellet olisi kertonut kannessa niin lukevan :).

Hane kirjoitti...

Multa on näköjään mennyt sivu silmien tällainen leffa ! Tartteepa katsoa heti ensi tilassa, vaikuttaa hyvältä noin äkkiseltään -ja noista näyttelijöistä päätellen on hyvä ! Kristen Scott-Thomas on mun lempparinäyttelijöitäkin vielä...siksi ihmettelenkin miten tää on voinut jäädä multa huomaamatta !?