lauantai 1. elokuuta 2009

Musiikkimausta



Musiikkimaku on mielenkiintoinen juttu. Se kietoutuu niin vahvasti ihmisen henkilökohtaisiin kokemuksiin, muistoihin ja persoonaan, ettei aina päältä katsoen ole helppoa arvata, mikä toista miellyttää.

Krätyakka nautiskeli tänään aikamatkasta menneeseen. Musiikkifestareilla tuli vastaan paljon tuttuja kasvoja. Kummasti olivat vaan pyöristyneet, rypistyneet ja/tai saaneet harmaita hiuksia ne tytöt ja pojat, joista osaa en ole nähnyt yli kymmeneen vuoteen.

Suurin osa esiintyjistä oli yleisön kanssa samaa ikäluokkaa. Tuo yläkuvan tyttönen ei. Toki hän oli ilo silmälle ja osasi kauniisti laulaa, mutta gospel-musiikiksi en menisi hänen esittämiään kappaleita nimittämään. Kyseessä on siis Johanna Kurkela, jos joku ei tunnistanut.

Alemmassa kuvassa revittelee rokkipappi Tarvo Laakso, jonka esittämä räime vetoaa Krätyakkaan edelleen enemmän kuin hempeänherkät rakkauslaulut.


9 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Oih, Minulla on kolme Kurkelan levyä - rakastan hänen ääntään ja tulkintojaan! Ihastuin myös hänen tulkintaansa Häävalssista. Se löytyy Youtubesta, aivan ihana sekin.

Tarvo Laakso ei kilisytä kelloja päässäni. En ole ennen kuullut hänestä.

Millan kirjoitti...

Vai tykkäät sinäkin Kurkelasta :) Hänellä on tosi kauniita kappaleita ja oli livenäkin taitava ja karismaattisen herkkä esiintyjä. Pitääpä käydä katsastamassa tuubista se Häävalssi.

Leen@ kirjoitti...

Tarvo on ollut nyt kovin paljon esillä tänä kesänä ja kaikki ovat kehuneet. Olisinpa päässyt kuuntelemaan - ja ihmettelemään niitä harmaantuneita tätejä ja setiä jotka minun nuoren mieleni kanssa siellä olisivat olleet!

Kiteytit muuten loistavasti tuon musiikkimaun muodostumisen. Noinhan se on. Musiikilla on kyllä sitten jokin suora yhteys tunnemuistin syövereihin, jokin saattaa itkettää vaikka ei mitään tiettyä mielikuvaa välttämättä löytyisikään.

Niina kirjoitti...

Muistoissa 80-luvun gospel-esiintyjät.

Millan kirjoitti...

Mukavaa, kun ilmaannuit kommentoimaan, Leena, niin löysin myös sinun blogiisi :-)

Niinpä, Niina.Ajatella, että siitä tosiaan alkaa olla kolmattakymmenettä vuotta..

Rita A kirjoitti...

Haluatko olla kultainen noutaja ja hakea kultaisen palkinnon Rita-blogistani :)

Millan kirjoitti...

Noutaminen on minulla verissä. Kiitos taas kovasti. Rita :-)

Anonyymi kirjoitti...

Harmittaa kaikkien uskossa olevien puolesta. Harmittaa että "toivon lähettinä" ja monissa uskovaisten tapahtumissa edustamassa toimii näin vastuuton ja epäpyhä henkilö kuin johanna kurkela. Hän ei todellakaan edusta kristillisiä arvoja, siitä vaan ei mediassa puhuta. Tiedän mistä puhun.

Millan kirjoitti...

Minä en kyllä lähtisi tässä ajassa ihmisiä pyhiin ja "pahoihin" lajittelemaan, Anonyymi. Se asia on ihan Ison Kirjankin mielestä "korkeemmas käres".

Musiikkia sanoituksineen on silti mielestäni ihan mahdollista ja sopivaa arvioida, eivätkä Kurkelan laulut minunkaan mielestäni mitään hengellistä musiikkia ole.