lauantai 7. toukokuuta 2011

Son loppu ny (taas vaihteeks)

Akka on nyt vähän väsynyt (taas vaihteeks) ja lopettaa tämänkin blogin (taas vaihteeks). Kiitos mukaville lukijoille ja niille, jotka ottivat yhteyttä, kun ajattelemattomuuksissani räppäsin ovet kokonaan kiinni.

Ajattelin, etten halua poistaa kokonaan lähes neljän vuoden aikana kirjoittamiani "päiväkirjatekstejä,", mutta en osannut siirtää niitä omalle koneellenikaan niin, että olisin osannut ne sieltä luettavaan muotoon purkaa. Nolotti myös vähän tämmöinen poukkoilu, sillä olenhan jo kerran tämänkin blogin lopettanut.

Aukaisen nämä vanhat jutut nyt kuitenkin luettavaksi, koska pari ihmistä minulta sitä pyysi. Uusia tekstejä tänne ei näillä näkymin tule. Alkaa olla tällä osastolla jo ajatuksilla ahdasta.

Kaikkea hyvää sinulle, joka tätä luet ja aurinkoista kesää kaikille!

11 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Ymmärrän täysin, koska painin itse parasta aikaa saman asian kanssa. Vielä en ole lappua luukulle lopullisesti iskenyt, mutta mutta..

Aurinkoista ja lämmintä tulevaa kesää myös sinulle ja eläinlaumallesi! :)

SusuPetal kirjoitti...

Aurinkoa sinnekin. Palaile! Joskus!

Terttumarja kirjoitti...

Millan, ihmettelin minäkin blogin häviämistä. Mutta kyllä minullakin on monesti ollut mielessä lopettaa bloggailu monienkin syiden takia.
Mutta on kuitenkin niin hyvää "terapiaa" minulle viettää aikaa täällä mukavien ihmisten keskuudessa, etten ole heittänyt pyyhettä kehään.
Toivottavasti sinulle koittaa mukava kesä.
Kaikkea hyvää toivon elämääsi. :))

Maija Mäkelä kirjoitti...

Kesäistä mieltä kesääsi...

vilukissi kirjoitti...

Mukavaa kesää sullekin ja hyvää oloa ja sielujen rauhaa!

Olen tehnyt muuttoa nyt 3 viikkoa, kaikki pölyssä ja kasoissa...mä en tiennyt olevani näin vanha, etten enää olisi jaksanutkaan...voi että...

liskonainen kirjoitti...

hui sentään kun säikähdin piiloutumistasi.

nyt on sentään kaikki paremmin. onhan, onhan?

Anonyymi kirjoitti...

hyvää kesää anomyymiltä

Pää kainalossa kirjoitti...

Eksyin blogiisi ties mitä kautta, mutta sairastamisestasi päätellen minun teki mieli antaa vinkkiä eräästä kirjasta. Sen nimi on Hankala potilas vai hankala sairaus - tietoa huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista, kirjoittajana Maija Haavisto. Siinä on kerrottu hoidoista ja sairauksista tosi kattavasti, ja puututaan siihen kuinka lääkärit diagnosoivat usein väärin. Kirjasta löytyy googlettamalla lisää tietoa, mm. lukija-arvosteluja.
Sitten kun itselleni on kilpirauhasasiat lähellä sydäntäni, niin en voinut olla huomaamatta lukuisia oireitasi jotka viittaavat siihen suuntaan. Siltä pohjalta mietin, että mahtaako sinulla olla kilpirauhaslääkitys ja jos on, niin kuinkahan hyvin sitä hoidetaan. Eli onko siinä lääkärin toimesta T4V-arvo nostettu lääkkeillä ylärajoille asti ja jos niin hyvin olisikin, niin onko myös T3-lääkitystä (Liothyronin, Armour thyroid) kokeiltu.
Monet oireesi sopivat niin täsmälleen kilpirauhaseen, että ihmettelisin, ellei kilpirauhasessa ole (edelleen?) ongelmaa, ja se ei olisi kummallistakaan, sillä sen hoito on Suomessa monesti ihan surkeaa. Fibromyalgia muistuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja lääkärit eivät aina hoida kilpirauhasta jos viitearvot ovat hyvät. Mutta kun niistä viitearvoista ei näe mikä on tilanne solutasolla (=pääsevätkö kilpirauhashormonit tekemään soluissa hommiaan). Anteeksi ja pahoitteluni jo etukäteen, jos tämä vain häiritsi sinua. Mutta tuosta kirjasta voisi olla apua.

Millan kirjoitti...

Kiitos vinkistä, Pää kainalossa. Sauraan Maijan blogia ja tuo kirja vaikuttaa niin kiinnostavalta, että aion kyllä sen lukea.

Kilpirauhasvaivoihinhan nämä oireet viittaavat. Tiedän sen itsekin, mutta ne arvot on tutkittu moneen kertaan ja ultrattukin pariin kertaan. Eikä ole vikaa sieltä löytynyt. Luultavimmin minulla vaan sattuu olemaan samassa kropassa monta eri sairautta.

Toisaalta olen potenut niin pitkään, että olen ehtinyt jo huomata, että varsinkin vaihtoehtohoitojen kentällä "muotidiagnoosit" vaihtuvat ajoittain. Yhteen aikaan kaiken tunnistamattoman selitykseksi tarjottiin hiivasyndroomaa. Olinpa itsekin melkein vuoden sellaisella tiukalla ruokavaliolla (senhän pitäisi tasata myös kilpirauhasen toimintaa). Ei auttanut.

Koululääketieteen puolella se kaiken selittävä pahan alkujuuri tuntuu olevan tällä hetkellä ylipaino :)

Pää kainalossa kirjoitti...

Niin, totta on, että varmasti diagnoositkin tahtovat vähän painottua "muodin mukaan" :) Hyvä, että Maijan kirjoittelu oli sinulle tuttua! Itse vain sain paljon tietoa keskustelupalstalta nimeltä kilpirauhas.info ja uskoa siihen, että kilpirauhasoireilu ei todellakaan aina näy arvoista, vaan täytyisi tehdä hoitokokeilu. Itsellänikään ei kilpirauhasongelma näkynyt arvoissa. Minuakin 99,6% lääkäreistä pitäisi edelleen alunperinkin terveenä eikä hyväksyisi ollenkaan, että syön Thyroxinia. Todella harva lääkäri ymmärtää hoitaa ketään oireiden pohjalta, eli siinä mielessä (vaikka tässä tiettyä muotia olisikin) sanoisin, että sinun kannattaisi tutkia aihetta kilpirauhanen - lisämunuaisten uupumus, että millaisilla arvoilla hoitoon on lähdetty. Jos siis jaksat vaan :) mutta kilpirauhas.infossa on tietoa, joskin hieman omituinen ylläpitäjä :(

Nehru suit kirjoitti...

I generally don’t post in Blogs but your weblog encouraged me to,Many thanks for the time in writing the submit.great study, thanks.