lauantai 2. huhtikuuta 2011

Sisäistä nujakointia

Krätyakan pääkopan peräkamarissa pragmaatikko ja idealisti ottavat yhteen harva se päivä. Hämmästyttävän usein tulee eteen tilanteita, joita analysoidessa jää käteen kaksi vaihtoehtoa: joko tavoitella taivaita, eli pyrkiä korkeisiin ihanteisiin, joihin hyvin harvoin on mahdollista yltää tai tyytyä kompromissiin, joka jättää paljon toivomisen varaa, mutta toimii käytännössä edes välttävästi.

Nyt vaalien alla on käynnissä taas samanmoinen nujakointi. Minkään puolueen ohjelma ei vastaa sellaisenaan täysin omaa käsitystäni tavoiteltavasta asiaintilasta. Selvää kuin pläkki on kuitenkin se, että niillä jotka ovat MINUN mielestäni enemmän oikeassa, ei ole kummoistakaan mahdollisuutta päästä Arkadianmäelle konkreettisesti vaikuttamaan asioihin.

Pitäisikö siis jättää kokonaan äänestämättä? Ei hemmetissä. Uurnille mennään Sen verran on idealistissa vielä puhtia, vaikka lopen uupunut, laiska ja kyyninen pragmaatikko yrittää viimeisillä voimillaan toivon kipinoitä sammutellakin.

7 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Välillä tuntuu kuin jokainen ehdokas puhuu vain omaan pussiinsa puutaheinää. Siinäpä onkin miettimistä äänestäjällä. Mukavaa viikonloppua ja leppoisia hetkiä pentusten seurassa.

liskonainen kirjoitti...

juuu!
uurnille on tiemme käytävä. ja barrikadeille.
sanoo liskonainen jonka koti on täynnä vaalilehtiä ja hirmu määrä niputettuja esitteitä odottamassa jakelijoita.

Unknown kirjoitti...

Ehottomasti käyää äänestämäs. Kyl se oma ehdokas selvii enne äänestyspäivää, yleesä.

vilukissi kirjoitti...

Kyllä mennään, vaikka viimeisillä voimilla, kantamaan se oma korsi kekoon. En ole koskaan ollut äänestämättä, en tiedä, miltä se tuntuisi. Varmaa siltä, että jokin ote alkaisi livetä, heh.

SusuPetal kirjoitti...

Kun ääni on annettu, annetaan hyvän kiertää ja äänestetään.

isopeikko kirjoitti...

Jos perustaisi oman puolueen :)

Millan kirjoitti...

Puultaheinältä se minustakin usein kuulostaa tiuku ja mietityttää olisiko jokin parempi tapa hoitaa noita yhteisiä asioita, joita politiikaksi keksitään. Siihen saakka, kunnes joku semmoisen kehittää, täytyy kai vaan yrittää osallistua tähän peliin..

Reipas ja aktiivinen liskonainen. Onneksi sinun kaltaisiasi vielä löytyy :)

Juu, ei se aina helppoa ole se valitseminen minullakaan, Partapappa. Melko hatarin perustein on äänensä usein tullut annettua..

Ajatella, että et ole KOSKAAN ollut äänestämättä, Vilukissi! Minä olen kyllä ollut - montakin kertaa, kun muutin niin tiuhaan nuorempana, että vaalipiiri ja äänestyspaikka oli aina väärällä puolella Suomea. Nyt olen yrittänyt parantaa tässä tapani :)

Hauska ajatus tuo äänen kierrättäminen, Susu :)

Heti perustaisin, jos saisin perustaa myös autonomisen tasavallan (noin puolen hehtaarin kokoisen)...Kauppasuhteet ja muu yhteistyö vieraiden valtojen kanssa voisi kyllä kangerrella, Peikko :)