perjantai 12. maaliskuuta 2010

YLE-maksun takapakista

Hallitus päätti sitten vetää takaisin jo varmana pidetyn päätöksensä kaikille tasapuolisesti lankeavasta mediamaksusta. Haluaisin iloita siitä varauksettomasti, enempiä miettimättä, ja uskotella itselleni, että oikeus toteutui ja valtiovalta todellakin kantaa huolta myös tasa-arvosta ja pienituloisten pärjäämisestä.

Joillekin nimittäin se kaikille tasasuuruisena mätkähtävä 190 euroa olisi voinut olla oljenkorsi, joka murtaa taas yhden kamelin selän, eikä oikeudenmukaiselta tuntunut sekään, että maksu olisi peritty myös niiltä, jotka eivät YLE:n palveluja käytä.

Valitettavasti tämä peli on nähty niin monen muun päätöksen yhteydessä, että päättäjien jaloihin tarkoituksiin on Krätyakan aika mahdotonta uskoa. Vaalit lähestyvät ja puolueilla alkaa olla huoli jatkopaikoistaan. Siksi on tärkeätä tehdä myönnytyksiä tällaisissa suurta kohua herättäneissä kysymyksissä.

Myös muita mahdollisia rahankeruutapoja on kuulemma väläytelty. Voitaisiinhan kanavamaksut periä vaikka maksukorteilla, joiden avulla myös katsojamäärien seuraaminen taitaisi olla mahdollista. Miten kävisi YLE:n ohjelmapolitiikan? Tulisiko meillä televisiosta sen jälkeen pelkästään saippuaoopperaa, poliisisarjoja ja toinen toistaan älyttömämpiä tositeeveepläjäyksiä , kahdeksankymmentäprosenttisesti amerikkalaista laatua tietenkin. En tiedä, mutta mikäli niin käy, meikäläinen kiskoo kyllä piuhat töllöstä irti lopullisesti.

2 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

No kerrankin asiallinen päätös. Mikään pakkomaksu ei ole oikea tapa rahoittaa Ylen toimintaa. Raha pitäisi budjetoida ihan niin kuin muutkin valtakunnalliset palvelut. On se nyt kumma, kun veroja nostetaan jatkuvasti, mutta silti rahaa ei koskaan kerry lisää. Mihin ne menee?!

Ofelia kirjoitti...

Kai se maksu kuitenkin vielä tulee... Just luin YLEn uutisista kammokataisen kommentin että ei tolleen voi asiaa perua. Kokoomus syyttää sdp:tä nyt. =D Minua raivohuvittaa se, että alun perin kehuttiin, kuinka mediamaksu on sentään pienempi kuin nykyinen tv-lupa, sentään vaan 175e! Ja kuten niin monet uumoilivat kaikkialla, että tullaan sitä nostamaan kuitenkin, niin yhtäkkiä puhutaankin jo 200 eurosta! *#9&*# PRKL!!!

Hitto soikoon minä maksan jo netistä ja mulla ei oo kuin radio. Radiosta parisataa vuodessa?! EI.