sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Terry Pratchett

Terry Pratcett on viihdekirjailijoista tällä hetkellä suosikkini. Ihan äsken hoksasin, että tänään tulee TV kakkoselta klo 19 jotain (voi taivas tätä muistin huononemista!) elokuva nimeltään Magian väri, joka on toteutettu hänen kirjansa pohjalta. Koska en ole alkuunkaan ainoa, joka nykyään hänen kirjoistaan innostuu, ajattelin pistää tiedon tätäkin kautta kiertoon, jotta se tavoittaisi mahdollisesti jonkun sellaisenkin, jota jälkeenpäin raskaasti harmittaisi, jos moinen olisi jäänyt näkemättä.

Eihän elokuvalta voi toki odottaa samaa kuin hyvältä kirjalta. Varsinkin Pratchettin teksti on sellaista verbaalista ilotulitusta, että se on nimenomaan kirjallisena koettava. On hänellä silti niin huikea mielikuvitus ja huumorintajukin että ainakaan ei ole ollut käsikirjoittajalla ja dramaturgilla materiaalista puutetta. Nautinnollista elokuvailtaa kaikille hyvästä fantasiasta kiinnostuneille!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Ohjelmoinpa vehkeen (HÄHHÄÄ, kielletty sana!!) tallentamaan, kun ilta menee riennoissa. Aila

isopeikko kirjoitti...

Peikko kiittää :)

Anonyymi kirjoitti...

Kun en katso elävää kuvaa, tyydyn paremminkin kirjoihin - ja nautin enemmän. Omat pään sisäiset viiteot on aina parempia ,D Tämä kovasti tykkää Pratchettista!!!