torstai 12. helmikuuta 2009

Tasapuolisuuden vuoksi

Ensin on syytä todeta, etten läheskään aina ole tasapuolisuuden puolestapuhuja - vielä vähemmän taspäistämisen. Tasa- arvon puolesta olen silti valmis vaikka tappelemaan.

Useimmiten ajaudun aina sen heikoimman puolelle ja siitä johtuen voi joskus vaikuttaa siltä, kuin pyrkisin kiskomaan joitakin toisia alas.. ja kyllähän minä pyrinkin, aina niissä tilanteissa, joissa joku törkimys toista niskan päällä seisten pahoinpitelee. Ei ole ollenkaan yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, jolloin olen mennyt ihan fyysisestikin väliin, kun joku vahvempi on heikompaa pahoinpidellyt. Toistaiseksi on ollut onnea. En ole vakavasti vahingoittanut ketään, enkä vahingoittunut itse.

Se pääasia, joka minun piti nyt edellisten kirjoitusten tasapainottamiseksi lisätä, löytyy tästä ja tästä.

Ennestään akka kuuluu jo jos jonkinlaisiin lasten- ja eläinsuojelujärjestöihin. Naisasialiitto Unioninkin jäsenmaksu on tullut maksettua. Jos joskus osuu vastaan sopiva miestensuojelujärjestö, niin saatanpa liittyä vielä siihenkin. Toistaiseksi tyydyn parhaani mukaan suojelemaan vain näitä ulottuvilleni osuvia, sillä kyllä nekin sitä tarvitsevat.

2 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Onkohan arvo arvostamiskysymys?

Millan kirjoitti...

Minusta on sikäli, että arvon määrittely on subjektiivista toimintaa. Yleisen arvostuksen mittaamiseksi pitää sitten sopia jotkin yhteiset kriteerit (esim. samasta työstä sama palkka tms.) Pelkkä yhden yksilön arvostus tai pelkästään tunteen tasolla tuntuva sellainen ei vielä tässä asiassa kesää tee (kuten ei se yksi pääskykään) ;-)

Naisten ja miesten välisissä arvostusongelmissa on mielestäni usein pulmana se, että vastakkainen sukupuoli arvostaa meissä sellaista, mistä emme välittäisi tulla arvostetuiksi.

Tulikohan nyt ilmaistua tarpeeksi epäselvästi... :-)