tiistai 2. kesäkuuta 2009

Petri Sipilän kirjan etsintäkuulutus

Tuon kirjahaasteen ja viimeaikaisen hyllyjen siivoilun ansiosta olen kokenut pitkästä aikaa jonkinlaisen kirjaherätyksen. Palasi mieleen myös pari teosta, joita olen etsinyt itselleni monta vuotta, mutta en ole onnistunut löytämään (käytännössä nettikaupoista, koska harvoin enää divareihin saakka fyysisesti pääsen ja niissä tonkia jaksan).

Petri Sipilä kirjoitti väitöskirjan, josta tehtiin 1998 kirja nimeltään Sukupuolitettu ihminen. Löysin siitä Niin&Näin- lehteen kirjoitetun arvostelun, joka ei kyllä anna opuksesta ollenkaan niin hauskaa kuvaa, kuin millaisena sen muistan.

Olen toki lukenut sen, mutta se oli kirjastosta, enkä hölmöyksissäni raaskinut sitä uutena ostaa, kun uusi kirja oli muka budjetille liikaa. Kun tässä nyt yhtäkkiä hoksasin, että blogin lukijoissa taitaakin olla yllättävän paljon kaikenlaisen kirjallisuuden harrastajia (vaikkei tämä mikään kulttuuriblogi olekaan), niin pistänpä etsintäkuulutuksen tännekin. Siis, jos joku sattumalta törmää tuohon kirjaan tai peräti omistaa itse kappaleen, josta olisi valmis luopumaan, olkaa ystävällisiä ja ilmoitelkaa, sillä olisin kiinnostunut sellaisen ostamaan.

Niin..... ja nyt ei tarvitse säikähtää niiden, jotka eivät paljon kirjoista perusta. Ei tästä kulttuuriblogia tule vieläkään. Akka painuu nyt porkkanamaalle kokeilemaan kestääkö kroppa tovin kitkentää. Avoimesta ikkunasta kuuluu kuinka kurjet ja käki huutavat kilpaa. Taidan mennä kannustamaan kurkia. Ne sentään kasvattavat omat kakaransa..

2 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

tehdään vaihtarit, minä kyttään sipilää. nuuski sinä hemingwayn saaret ja virtaa...reessne

Millan kirjoitti...

Tehdään niin :-) Kävin jo kurkkaamassa omaan hyllyyni, mutta sieltä ei löytynyt..