maanantai 22. kesäkuuta 2009

Höttöä

Helle sumentaa aivot, mutta olen päättänyt suhtautua siihen (vaihteeksi) positiivisesti. Toisaalle olen jo naputellut tämän aamun niukat, kantaaottavat ajatukseni. Nyt aion painua pellolle paarmoja ruokkimaan, rapsutella koiria, höpistä takapihalla Villiminttukissalle ja ehkä ahdistua iltapäivällä peräti valmistamaan ruokaa puolisolle... Siitä tosin ei välttämättä seuraa mitään HYVÄÄ (syistä, joita olen valottanut jo monissa aiemmissa teksteissäni), mutta luotan siihen, että mies tajuaa ystävällisen tarkoitukseni.

Pavut ovat viimein uskaltautuneet mullan pinnalle kurkistelemaan. Osa taisi kuitenkin mädäntyä kylmän ja sateisen pariviikkoisen aikana. Ei se mitään. Kylvetään niiden tilalle jotain muuta. Vielä ehtii laittaa ainakin lisää tilliä, salaattia ja punajuuria. Paksoit ja kiinankaalit yleensäkin kylvetään näissä oloissa vasta heinäkuun alkupuolella, muuten ne kukkivat itsensä pilalle.

Joulu on Suomessa joka vuosi, mutta kesästä ei ole takeita. Näistä säistä pitää nauttia. Sen verran harvinaista ylellisyyttä lämpö ja aurinko on näillä leveysasteilla. Toivottavasti sitä riittää teillekinpäin. Lämpöä nimittäin.

2 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Ei sitä vältt. lämpöä niiiin tarttis, eiiii. Vähän pilvipoutaa ja semmoista riittää tänne, ziitosta vaan ,D

Millan kirjoitti...

Ahaa, no toivotaan sit sinne Malmille, Welhottaren talon kohdalle semmoinen vähän synkempi, sopivasti viilentävä, pilvi riippumaan ;-)