tiistai 26. toukokuuta 2009

Eiks nää lue täällä kirjoja?

Krätyakka on pahasti hurahtanut Huuto.Nettiin. Samoin kirjoihin. Kai sen nyt voi jo täällä tunnustaa. Shoppailu omalla sohvalla on pelottavan helppoa ja näyteikkunaostoksia voi harrastaa, vaikkei olisi niin varaakaan, eikä voimia ostoskaduilla vaelteluun.

Nyt kun muutto lähestyy, yksi asia on ainakin selvää: uuteen kotiin hankitaan kunnolliset kirjahyllyt. Pikaisen laskutoimituksen perusteella niitä nimittäin on nykyisessä huushollissa yksitoista ja melkein kaikki eri paria. Se häiritsee pahasti jo tämmöisen epäesteetikonkin silmää.

Koska budjetti on pieni, olen surffannut viime viikkoina ahkerasti Huuto.Netissä löytääkseni sieltä edes muutaman hyllyn kohtuuhintaan - mieluiten sellaista sarjaa, jota voisi sitten kaupasta täydentää. Surkea todellisuus näyttää kuitenkin siltä, että ainoat sitä kautta myynnissä olevat kirjojen säilytykseen tarkoitetut huonekalut näyttävät sijaitsevan pääkaupunkiseudulla. Joko pohjalaiset eivät lue kirjoja, tai sitten pitävät kiinni sekä niistä että perintökirjahyllyistään viimeiseen hengenvetoon saakka. Ainoat viimeaikoina näillä seuduilla myyntiin tulleet hyllyt kun näyttävät olevan niin sanottuja "viihdekeskuksia" ihmeellisiä kalustelevy+putkihässäköitä, joissa mitä ilmeisimmin on tarkoitus säilöä ihan jotain muuta kuin kirjoja.

Tällä viikolla pitäisi lopultakin selvitä hyväksytäänkö kolmisen kuukautta sitten tekemämme tarjous eräästä vanhasta talosta, jossa on muun muassa peräti neljänkymmenen neliön sali. Viimeiset 20 vuotta olemme puolison kanssa haaveilleet kirjastosta, jossa olisi lattiasta kattoon saakka ulottuvat kirjahyllyt. Sellaiset tosin maksavat todennäköisesti lähes yhtä paljon kuin se koko talo, mutta saahan sitä haaveilla..

8 kommenttia:

Yvonne kirjoitti...

Mulla on kirjoja vaikka kuinka paljon, mutta en ole vielä saanut kunnon kirjahyllyä kaikille kirjoilleni. Vaikea on löytää, ainakin sellaista, joka sopii kukkarolle ja talon tyyliin.

Ai, olisi se ihana, sellainen kirjastohuone. Siellä voisi nojatuolissa istua ja lukea. No, haaveillahan aina saa.

vilukissi kirjoitti...

Minä kans näen sieluni silmillä kirjastoni lamppuineen, upottavine nahkaisine ja kuluneine nojatuoleineen ja aaah..kirjoja maasta kattoon ja tikapuutkin, jos haluaa ylähyllyltä sen ylimmän kirjan...kyllä haaveilla saa, eihän sitä koskaan tiedä!

Kokeile kysyä joltakin puusepältä, mitä maksaisi paikalleen tehdyt kirjahyllyt...mietit sellaisen huoneen paikan, jossa saisi kirjat olla aina ja sitten vaan hyllyt kiinni tai jotain.

Emmaleena kirjoitti...

Oi, kuulostaa tosi ihanelle tuollainen oma kirjastohuone ! Minullekin on ennättänyt kasautua kirjoja....viime vuosina tosin olen tyytynyt lainaamaan kirjastosta. No, onneksi on se tällaiselle suurkuluttajalle. Jostain kun on tingittävä, kun tulot on rajalliset !

Yritetäänpä olla lomaileville puolisoillemme mukavia...*virn*

Millan kirjoitti...

Niinpä, Yvioon, se kukkaro täälläkin päässä tuppaa olemaan ongelmakohta ;-)

Heh, Vilukissi, ne tikapuut minäkin voin kuvitella, persjalkaista mallia kun olen, mutta tällä tasapainolla on hyvä, että mulla on siihen tarkoitukseen melkein kaksimetrinen mies.

Juu, Emmaleena, lainakirjat on ylellisyyttä, eikä kerry omaan hyllyyn liikaa tavaraa :-)

Polga kirjoitti...

Jos ei oo varaa, hae halpisvarastohyllyjä ja maalaa ne eri väreillä - toimii, kts. mulla esim.
Toisaalta: vanhaa harmaata lankkua seinästä ja tiiliä -> valmista hyllyä syntyy vauhdilla niin paljon kuin tavaraa riittää.

Riittikö kaksi halpisideaa (mulla on myös krooninen hyllypula!)?

Ofelia kirjoitti...

Vau! Teillähän on jo oma kirjasto! Minäkin olen aina haaveillut paljoista kirjoista (hoono soome...) ja Vilukissin kuvailemasta kirjastohuoneesta. Nojatuolin pitää olla ehdottomasti sit punainen. =)

Mutta kirjat kerää pölyä... Siivoaminen on rankkaa. Meillä ois ollut musta kirjahylly kaupan mut miehen hamstraajakaveri otti sen. Mut se oli kyl aika ruma ja täällä stadissa! =D Polgan idea on loistava. Itse haaveilin että löytäisin jostain maalattavan hyllyn, halusin nimenomaan violetin kirjahyllyn, mut ei löytynyt sopivaa ja jonka ois voinut maalata niin ostin Ikeasta hyllyn, ihan nätti.

Celia kirjoitti...

Millan, miten voi tarjouksen hyväksymiseen kulua kolme kuukautta? Taisi olla iso kuolinpesä, jossa piti jokaiselta käydä kysymässä suostumus erikseen... ;P Pidän peukkuja, että tärppää neljänkymmenen neliön sali vaikuttaa tosi lupaavalta. :) Toinen ääripää on nämä amerikkalaisperäiset kodinmyynti-sisustusohjelmat, joissa päivitellään, kuinka talo on ollut myynnissä peräti neljä viikkoa, eikä talo ole mennyt vielä kaupaksi. Siellä jäisi hämeen hitaat jalkoihin, ei kun nuolemaan näppejään, jos tarjous pitäisi tehdä heti kohta talossa pyörähdyksen jälkeen.

Paljonko tulisi maksamaan, jos tekisitte itse hyllyt?
Entä jos vaikka ostaisitte sellaiset elfan kiskot, joihin voi ripustaa itse sahatut laudat hyllyn merkiksi? Tarvitsisitte pätkän kantokiskoa ja siihen riippukiskot sekä kannattimet. Lauta ei paljon maksa, jos sen sahaa itse ja maalaa tai petsaa. Kiskot näyttävät pahalta, mutta etteen tulee kirjoja, niin eihän niitä näy.

http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3010000&compartmentId=3010500&categoryId=3010502

Elfoja myydään muuallakin kuin Anttilassa, sattui vain ensimmäinen toimiva linkki netissä olemaan tämä.

Millan kirjoitti...

Kiitos loistavista vinkeistä. Tiiliskivet ja harmaa lauta voisi kyllä sopia aika hyvin meidän tyyliin, Polga. Taidan lähiaikoina liittää johonkin postaukseen potretin, josta näkyy miksi..

Violetti hylly kuulostaa ihan sinulta, Ofelia :-D Mäkin tykkään kovasti joistain Ikean malleista (niistä vanhanaikaisen näköisistä), mutta kun toimituskulut tänne periferiaan on peräti 100 euroo, se on vähän liikaa.

Se talokauppa onkin aika erikoinen juttu siksi, Celia, että se on vanha seurakunan kanttorila ja paikallisseurakunnan kiinteistökaupat pitää hyväksyä vaikka kuinka monessa eri portaassa (tuomiokapitulia ja kirkkohallitusta myöten!), kun on kyse
veronmaksajien omaisuudesta.. Meinaahan tässä jo mennä hermo, mutta pakko vaan jaksaa odottaa, kun hintakin on enemmän kuin edullinen, jos tarjous tällaisenaan hyväksytään.