maanantai 5. huhtikuuta 2010

Onnellisuuspropagandaa

Onnelliset elävät pidempään. Sinnikäs optimisti pysyy terveempänä. Jopa 40% onnellisuudesta riippuu ihmisen omista valinnoista. Masentuneet ja ahdistuneet sairastuvat sydänvaivoihin useammin kuin onnelliset.

Miten minusta tuntuu, että näitä onnellisuuteen keskittyviä tutkimusartikkeleita punkee nykyään esille kuin sieniä sateella. Mahtaakohan aihe olla samalla tavoin pinnalla niissä maailmankolkissa, missä 90% ihmisten ajasta ja energiasta kuluu hengissä pysyttelemiseen. Jotenkin kuvittelisin että ei.

Milloinkahan joku täällä terveysterrorismin ja kontrollin luvatussa maassa keksii ehdottaa ylimääräistä veroa tai muuta maksua meille masentuneille, jotka näin räävittömästi ja piittaamattomasti kasvatamme sairaanhoidon menoja ja kylvämme ympärillemme pahan olon siemeniä. Sekä ilo, että muut tunteet (myös alakulo) nimittäin tarttuvat, aivan kuin joidenkin tutkimusten mukaan läskikin siinä mielessä, että lihavilla on enemmän ylipainoisia ystäviä.

Kannattaa siis pysytellä kaukana masentuneista ja varmuuden vuoksi myös läskeistä, ettei jompi kumpi näistä aikamme suurimmista synneistä ja häpeän aiheista vain pääse tarttumaan. Vai kuinka?

Ei kommentteja: