lauantai 27. marraskuuta 2010

Näin kokoan huonekalun (tai hankin vatsahaavan)

Pääasiassa itselleni varoituksen sanaksi ja opastukseksi vastaisten heräteostojen varalle ajattelin nyt kirjoittaa muistilistan tämän hermojaraastavan kokemuksen uusinnan välttämiseksi..

1. Aivan ensimmäiseksi tyhjennä taistelutanner eläimistä, lapsista ja kaikista muista elollisista, joilla ei ole kykyä auttaa, mutta kovasti intoa osallistua toimintaan.
2. Poista lähistöltä kaikki särkyvä, mukaan lukien herkkäsieluiset henkilöt, jotka saattavat säikkyä jossain vaiheessa karkeaksi kääntyvää kielenkäyttöä ja ronskeja otteita.
3. Varaa käsille tarvittavat työkalut, siivousvälineitä ja laastareita vahingon varalle ja riittävästi virvokkeita sekä rauhoittavaa lohturuokaa.
4. Mikäli kokoamisohje on olemassa, perehdy siihen mahdollisimman tarkasti ennen kuin kiinnität ainokaistakaan ruuvia.
5. Jos toivot kapineen pysyvän kasassa, käytä reilusti liimaa ja kiristä ruuvit VASTA SITTEN kun olet tarkistanut, että osat ovat varmasti oikeassa järjestyksessä paikoillaan... (kun et kuitenkaan niin tee, varaa paikalle myös pihdit, joilla saat kiskottua väärin liimatut puutapit uudelleen irti)
6. Seuraavalla kerralla, kun soma, laatikkoon pakattu huonekalu houkuttelee, mietipä toisenkin kerran. Olisiko silti järkevämpää ostaa se valmiiksi koottuna, vaikka vähän kalliimmalla?


Näiden kahden vipstaakin funktiota pähkäillessä meinasi ihan aivo nyrjähtää. Otti sisulle oma tyhmyys niin kovasti, että harkitsin jo metallinpalojen paiskaamista ikkunasta ulos ja kaapin mäiskimistä kokoon kuuden tuuman nauloilla. Lopulta asia selkeni, kun maltoin tarpeeksi pitkään ja rauhassa tuumailla...

Sen vaan sanon, että ei kulje insinöörin ja yhteiskuntatieteilijän ajatuksenjuoksu samoja ratoja... Ainakin tämän nimenomaisen humanistin olisi selvästi aihetta avartaa osaamistaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Oi, ihanaa. Tämä lista pitäisi liimata jokaisen huonekalujen osia sisältävän paketin kylkeen!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Asiallinen lista! :) Monesti huonekalupaketista on löytynyt ylimääräisiä ruuveja ym. osia tai sitten ruuveja on ollut paketissa liian vähän.

maiju kirjoitti...

Hei Millan, siitä tuli tosi hieno.
Nykyään ei se mies anna minun tehdä hankintoja, pihiksi on ruvennut vanhemmiten (tai ei halua kasata). Katselen ja ihailen muiden hankintoja.

Maalaispuutarhan Marketta kirjoitti...

Kivan kaapin osasit koota!
Tuo lista sopisi myös hyvin tännekin suunnalle. Ja onneksi meillä laiturinnokka on lähellä, joten sinne voi raivopäissään helposti kiikuttaa kalojen viihdykkkeeksi kaikki epäonnistuneet ostokset :)