sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Että harmittaa..

Kissa kusi kumipohjaiselle eteisenmatolle. Sitä ei voi pestä, eikä kissanpissan haju kumista millään lähtisikään. Kuumassa tuulikaapissa hirveä lemu käynnistää tsunamiluokan pahoivointiaallon.

Mies ajoi ruohonleikkurilla nurmikossa kukkivan, ihanaisen, ruusuruohoni yli, vaikka olin juuri sitä hänelle iloisena esitellyt. Eihän kaikkea voi muistaa, eikä niitä naaman etupuolella möllöttäviä ikkunoita tietenkään alaspäin ole tarkoitettu suunnattaviksi! Harmittaa.

Ulkona lämpötila on jo siedettävissä lukemissa (+24), mutta sisätiloissa kuumuus hohkaa seinistä kuin paistouunissa. Ikkunoita ei voi pitää auki, koska kissat karkaavat. Eilen yritin ja nyt muistan tovin, ettei kannata. Polvessa on haava. Ei ole viisasta ryömiä kissan perässä ruusupuskan alle, varsinkaan pilkkopimeässä.

Niskakipujen ja helteen yhteisvaikutuksena lauennut migreeni talttui viimein lääkkeillä. Nyt on sitten lääkkeitä sulattamaton vatsa siinä kunnossa, että ruoka ei pysy sisällä. No, tällä elopainolla se tuskin on suuri vahinko.

Kovin ovat pieniä nämä meikäläisen harmituksen aiheet suurten rinnalla. Tottahan minä sen verran hoksaan, mutta pieni on maailmanikin tätä nykyä...jotakuinkin tämän neljäntuhannen neliön tontin kokoinen, enkä yhtään isompaa jaksaisikaan.

Mies lähti hurskaisiin pippaloihin. Meikäläisellä olisi nyt suuri kiusaus aukaista punaviinipullo ja kokeilla lentääkö laatta vai helpottaako harmitus... ja jos molempia, niin missä järjestyksessä.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Suosittelen punkkua. Tosin alkoholi saa helteellä hikoilemaan vieläkin enemmän, mutta jos laittaa kylmäkallet kainaloon ja tissien alle, niin helpottaa.

Jotkut päivät on vaan niin syvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on auttanut meillä hellejaksojen aikana: ikkunat, ovet ja verhot päivisin kiinni niin että sisälämpötila nousee vähemmän. Sitten kunnon tuuletus iltamyöhään. Yhteen ikkunaan on laitettu kiinteä verkko niin että sen voi pitää auki öisin.

vilukissi kirjoitti...

Verkkoa ajattelin kans sulle suositella, siis niinkuin ikkunaan, ei hiuksiin tai jotain. En yhtään nyt muista onko teidän ikkunat ns.vanhan malliset ja jos on niin ota sisäikkuna pois ja teetätä ylim.ikkunapokaan kiinteä verkko, joka vaan sitten nostetaan paikoilleen. Kissat sitten oppivat irrottelemaan nastoja (verkonreunuksilta)! Mieheillä on muuten usein sellainen ajatusmaailma nurmikon suhteen, että sitä pitää olla ja kaikki puut, pensaat ja kukat voivat kiertää tontin reunoja, ei missään nimessä keskellä nurmikkoa. Niittokoneissa ei kait ole kääntyviä pyöriä?